Vaha: Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo

Radiosarajevo.ba
Vaha: Francuska će osvojiti Europsko prvenstvo
Mnogi mediji iz komšiluka još uvijek analiziraju utakmicu osmine finala između Portugalaca i Hrvata u kojoj je, a mnogi će se složiti s tim, viđeno malo od fudbala, te nakon koje je Hrvatska spakirala kofere i otišla s Europskog prvenstva.

Jedan od stručnjaka koji je dao svoje viđenje Europskog prvenstva jeste i naš proslavljeni stručnjak Vahid Halilhodžić, koji je govorio za hrvatski Jutarnji list.

"Hrvatska je propustila historijsku šansu, takva prilika se više nikada neće pružiti! Morali ste biti u finalu," rekao je Vahid Halilhodžić, te nastavio: "Igrali ste najbolji fudbal na Euru! Za Hrvatsku su nakon dvije uvodne utakmice i pobjede protiv Španije svi govorili da je favorit turnira. I onda ste slomili zub  na jednom prosječnom Portugalu...".

Na pitanje ko je najbolji igrač na Euru, Vaha odgovara: "Bez konkurencije Gareth Bale i Ivan Perišić. Gubili su malo lopti, učinak za tim je nemjerljiv, Bale je unio jedan duh nepobjedivosti u sastav Velsa, kakav sam rijetko vidio. Impresioniran sam i Ramseyjem, ovo je i njegovo prvenstvo, kakva pluća ima taj dečko."

"Ja sam ‘Francuz’ i nadam se da će proći, iako je historija na strani Nijemaca... Njemačka ima Neuera, najboljeg golmana na svijetu, imaju i Thomasa Müllera, koji igra slabo, ali igra za tim. Osim toga, Joachim Löw je osjetio da se mora osloniti na Marija Gomeza, da je pokušaj s Götzeom bio promašaj, on jednostavno nije taj. Ali bez obzira na sve ovo, vjerujem da Francuska može dalje", analizira polufinalni susret između Francuske i Njemačke Vaha.

Na kraju intervjua, sadašnji selektor Japana, odgovarajući na pitanje o tome kolike su šanse da Wales bude prvak zaključuje:  Pobijedit će Francuska! Wales ima Balea, najboljeg igrača na turniru, ali nemaju kapacitet za europsku titulu."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije