Kakva drama: Njemačka prekinula crnu seriju nakon 18 penala!

Radiosarajevo.ba
Kakva drama: Njemačka prekinula crnu seriju nakon 18 penala!
/ Anadolija
Na stadionu 'Matmut Atlantique' u Bordeauxu u meču četvrtfinala Europskog fudbalskog prvenstva sastali su se stari rivali – selekcije Njemačke i Italije.

U prvom poluvremenu vidjeli smo malo dobrog fudbala. Nakon prave uspavanke, tek u posljednjih pet minuta zablježena je po jedna prilika na obje strane, ali su Müller i Sturaro bili neprecizni.

Nijemci su krenuli odlučnije u drugom poluvremenu, Florenzi je u 53. minuti spasio Buffona nakon udarca Müllera.

U 65. minuti Nijemci dolaze u vodstvo: Veliki dio posla obavio je Gomez, spasio skoro izgubljenu loptu, uposlio Hectora koji je ubacio u peterac, a tamo je na pravom mjestu bio Mesut Özil i zakucao loptu u mrežu. 

Potom je Gomez propustio priliku da dotuče "azzure", dok je na suprotnoj strani neprecizan bio Pele.

U 78. minuti izjednačenje: Boateng je nespretno igrao rukom u  svom šesnaestercu pa sudiji Kassaiju nije preostalo ništa drugo nego da pokaže na bijelu tačku. Siguran izvođač bio je Bonucci za izjednačenje 1:1.

Pošto ni u produžecima nije bilo golova pristupilo se lutriji jedanaesteraca. Prvi je promašio Zaza za Italiju, potom Nijemci Müller i Özil, pa Pele. Uoči posljednje serije bilo je 2:2.

Onda je Neuer odbranio udarac Bonuccija, a Schweinsteiger imao meč-loptu i šutirao preko gola. Odluka je pala tek u devetoj seriji: Neuer je odbranio udarac Darmiana, a Jonas Hector pogodio za pobjedu 6:5 i veliko slavlje Nijemaca.

Tako je Njemačka prvi put u historiji eliminirala Italiju u nokaut-fazi velikog takmičenja.

Njemačka - Italija 1:1 (penali 6:5)

Bordeaux - Stadion Matmut Atlantique. Gledalca 42.000. Sudija: Viktor Kassai (Mađarska).

Strijelci: 1:0 Özil (65); 1:1 Bonucci (78)

Jedanaesterci: 0:1 Insigne, 1:1 Kroos, 1:2 Barzagli, 2:2 Draxler, 2:3 Giaccherini, 3:3 Hummels, 3:4 Parolo, 4:4 Kimmich, 4:5 De Sciglio, 5:5 Boateng, 6:5 Hector.

Njemačka: Neuer, Hector, Höwedes, Hummels, Khedira (Schweinsteiger), Özil, Müller, Boateng, Kroos, Kimmich, Gomez (Draxler).

Italija: Buffon, Chiellini (Zaza), Bonucci, Barzagli, Sturaro, De Sciglio, Florenzi (Darmian), Parolo, Giaccherini, Eder (Insigne), Pelle.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije