Osmina finala Europa Lige: U revanš okršajima se naslućuju velika uzbuđenja

0
M. P.
Osmina finala Europa Lige: U revanš okršajima se naslućuju velika uzbuđenja
Foto: Twitter / Juventus - Freiburg

U četvrtak se igra osam susreta osmine finala Lige Europe, a situacija se u četiri okršaja čini prilično jasnom, ukoliko ne bude većih senzacija. Sa druge strane, u preostalim mečevima možemo očekivati veliku i neizvjesnu borbu za prolaz dalje.

Uprkos prednosti domaćeg terena, Betisove šanse su minimalne, s obzirom da je Manchester United napravio dobar posao u prvom susretu pobjedivši na Old Traffordu sa 4:1.

Domaće pobjede rezultatom 2:0 u prvim susretima su ostvarili i Roma protiv Real Sociedada, Sevilla protiv Fenerbahcea, te Bayer Leverkusen protiv Ferencvarosa, pa su sva tri ova kluba favoriti za prolaz dalje.

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Sigurno veliku pažnju privlači utakmica u Freiburgu, gdje će Juventus pokušati potvrditi prolaz dalje, nakon što su na domaćem terenu pobijedili minimalnom razlikom. Trener Juventusa, Massimiliano Allegri je izjavio da "revanš u Njemačkoj neće biti tako lak". Freiburg nema izbora nego da ide na pobjedu, pa se očekuje otvorenija igra nego u prošlom meču.

Neizvjesno će biti i u Londonu, gdje Arsenal dočekuje Sporting nakon što su odigrali 2:2 u Lisabonu. Portugalski tim je u prvom susretu ispustio vodstvo, ali njihov trener Rúben Amorim, pred revanš je izjavio da njegov tim sada još više vjeruje da je prolaz u četvrtfinale moguć.

Ipak, to bi bio presedan - s obzirom da Arsenal ove sezone na domaćem terenu u europskim takmičenjima zna samo za pobjede.

Prvi susret između timova Union Berlin i Royal Union SG donio je atraktivnu i otvorenu igru sa 6 golova, a gosti iz Belgije su u sudijskoj nadoknadi meča ostali bez pobjede. Royal je tri puta bio u prednosti, a večeras će na domaćem terenu pokušati prekinuti najuspješniju europsku sezonu klupskoj historiji Uniona .

Remi su u prvom susretu odigrali i Shakhtar i Feyenoord, a po jedan gol na obje strane pao je u samoj završnici meča. Prethodno je holandski tim dominirao utakmicom posjedom lopte i izrešetao domaćine pokušajima po golu koji ipak nisu bili dovoljno precizni. Shakhtaru će u Rotterdamu biti potrebno više od sreće da ostanu neporaženi.

Sa početkom u 18:45 igraju se utkamice Betis - Manchester United; Fenerbahce - Sevilla; Feyenoord - Shakhtar; Freiburg - Juventus;

U 21 sat počinju susreti Arsenal - Sporting; Ferencvaros - Bayer Leverkusen; Real Sociedad - AS Roma; Royale Union SG - Union Berlin;

Velika borba u Konferencijskoj ligi: Ko će se pridružiti Gentu u četvrtfinalu?

Velika borba u Konferencijskoj ligi: Ko će se pridružiti Gentu u četvrtfinalu?

Utakmice osmine finala Europa Lige mogu se gledati u TV prenosu na ArenaSport kanalima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije