Užas u Francuskoj: Kamenovan autobus Lyona, treneru 'razbijena' glava

0
Radiosarajevo.ba
Užas u Francuskoj: Kamenovan autobus Lyona, treneru 'razbijena' glava
FOTO: Screenshot / Grosso prošao s gadnim posjekotinama

Derbi susret 10. kola francuskog prvenstva između Marseillea i Lyona otkazan je nakon što je autobus Lyona kamenovan na putu prema stadionu Velodrome, pri čemu je trener Fabio Grosso povrijeđen.

Italijanski stručnjak je snimljen s krvavim licem, a zatim i sa zavojem na glavi dok je izlazio iz ambulante koja se nalazi u hodnicima Stade Velodromea.

Na autobusu je potpuno razbijeno prednje desno staklo, a još nekoliko ih je oštećeno.

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Njemački mediji: 'Ako Dodik proglasi secesiju, za sat vremena će izbiti rat'

Napad na autobus i povreda trenera, šokirali su navijače i igrače Lyona. Mediji su objavili kako se utakmica neće igrati, spiker kluba iz Marseillea je objavio vijest na stadionu, a uskoro je stigla i službena objava.

"Održan je krizni sastanak, a nakon utvrđenih povreda članova Lyona, uvažavajući mišljenje kluba koji nije želio započeti utakmicu i utvrđeni protokol, donesena je odluka da se utakmica ne igra. Bit će sačinjeni izvještaji nadležnim tijelima koja će odlučiti o toku događaja,” poručio je sudija Francois Letexier, prenosi L’Equipe.

Uoči utakmice Marseille je bio na devetom mjestu sa 12 bodova, dok je Lyon posljednji s tri boda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije