Usain Bolt se sprema za prvi fudbalski nastup u borbi za profesionalni ugovor

AA
Usain Bolt se sprema za prvi fudbalski nastup u borbi za profesionalni ugovor
Foto: EPA / Usain Bolt
Najbrži čovjek na svijetu Usain Bolt sprema se za prvi nastup u dresu australskog fudbalskog tima Central Coast Mariners u pokušaju da se domogne profesionalnog ugovora

Osmerostruki olimpijski prvak i svjetski rekorder u trčanju na 100 i 200 metara Bolt je po okončanju atletske karijere odlučio da sprinterice zamijeni kopačkama.

Uoči oktobarskog početka australske A lige, Bolt već sedmicu trenira s timom Marinersa i u petak će nastupiti na pripremnoj utakmici protiv amaterske ekipe istog kluba.

Iako meč ima revijalni karakter, Boltu je to svojevrsni ispit za dobijanje profesionalnog ugovora.

U klubu su svjesni Boltove popularnosti i očekuju najmanje 12.000 gledalaca na meču koji će se igrati u Gosfordu, što je trostruko više od prosječne posjećenosti stadiona tokom ligaških utakmica.

“Naravno da ću biti nervozan, za mene to neće biti samo revijalni meč. Očekujem da ću praviti greške na terenu, ali očekujem da ću imati razloga i da budem ponosan na sebe“, poručio je Bolt.

Trener Marinersa Mike Mulvey kazao je da će Boltu dati šansu te je dodao da je njegov najveći problem privikavanje na fudbalske treninge.

“Bolt je dobar, posjeduje osnovne vještine i tu nema problema. Pitanje je hoće li to moći raditi brzinom koja se traži na terenu“, kazao je Mulvey.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije