Usain Bolt na probi u norveškom Stromsgodsetu

Radiosarajevo.ba
Usain Bolt na probi u norveškom Stromsgodsetu
Najbrži čovjek svih vremena Usain Bolt (31), koji je prošle godine i službeno završio atletsku karijeru, trenutno se nalazi u Norveškoj gdje je na probi u ekipi Stromsgodseta, javlja Anadolu Agency (AA).

Bolt je u martu trenirao i s Borussijom Dortmund, isključivo u marketinške svrhe, ali ovaj put je izgleda odlučio ozbiljno započeti nogometnu karijeru.

Sportski direktor Stromsgodseta Jostein Flo je prije treninga okupio igrače i rekao im da na probu dolazi igrač koji je nevjerovatno brz, a potom se na vratima pojavio Jamajčanin, što je iznenadilo igrače i sve u klubu.

"Rekli smo im da dolazi igrač na probu i da je strašno brz. Vrata su se otvorila i ušao je Usain Bolt! Bio je to veliki šok za njih, nisu mogli vjerovati. Njegov je dolazak svakako ogromna inspiracija za igrače, trenere, ali i cijeli klub", kazao je Flo novinarima.

Istakao je i kako je riječ o sportisti koji posjeduje i zavidan nogometni talenat.

"Dobar je nogometaš, inače ne bi trenirao s nama", rekao je Flo.

I sam Bolt je vrlo sretan jer je dobio još jednu priliku da se okuša u nogometu.

"Možda klub nešto bude vidio u meni i da mi priliku", rekao je Bolt koji će odigrati trening meč protiv norveške U-19 reprezentacije.

Podsjetimo, nakon što je službeno završio atletsku karijeru, Bolt se pojavljivao na treninzima i u Manchester Unitedu, Borussiji Dortmund i južnoafričkoj ekipi Sundowns.

Dosad je igrao na humanitarnim i revijalnim utakmicama, a ranije je izjavio da mu je velika želja profesionalno zaigrati u nekom nogometnom klubu.

Još uvijek je službeno najbrži čovjek na svijetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije