Usain Bolt odlučan da postane nogometaš: Idem u Borussiju Dortmund na probu

Radiosarajevo.ba
Usain Bolt odlučan da postane nogometaš: Idem u Borussiju Dortmund na probu
EPA / Usain Bolt
Usain Bolt, slavni atletičar i svjetski rekorder, sprintersku karijeru završio je povredom u finalu Svjetskog prvenstva u Londonu prošle godine, ali sport mu je i dalje prioritet te bi uskoro mogao zaigrati na nogometnim terenima.

 

Tačnije, ovih dana objavljene su informacije da će 31-godšinji Jamajčanin u martu otputovati na probu u Borussiju Dortmund, potvrdio je Goal.

"Povreda je iza mene i potpuno sam spreman. U martu idem na probu u Dortmund, nakon čega ćemo vidjeti što će biti s mojom karijerom. Ako kažu da sam dobar i da mi treba samo malo treninga, nastavit ću", rekao je Bolt.

Dodao je ipak da je malo nervozan zbog različitosti nogometa i sporta u kojem je postao svjetski prvak i rekorder.

"Malo sam nervozan, jer ovo je malo drugačije od atletike. Trebat ću se priviknuti, ali ne sumjam u to nakon što odigram nekoliko utakmica da će sve biti u redu. Najveći san i dalje mi je Manchester United. Ako mi u Dortmundu kažu da sam dobar, trenirat ću jako", kazao je Bolt.

Savjete o nogometu dobiva od prijatelja Paula Pogbe.

"Puno gledam nogomet, razumijem ga. S treningom, mogu biti dobar. Puno pričam s Pogbom, imam puno pitanja za njega. Ne želim biti prosječan, osvajanje Lige prvaka bilo bi blizu onoga što sam napravio u atletici", zaključio je Bolt.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije