Upitan meč u Izraelu: Nezvanične informacije - u Želji ima još zaraženih od korone

Radiosarajevo.ba
Upitan meč u Izraelu: Nezvanične informacije - u Želji ima još zaraženih od korone
A. K. / Radiosarajevo.ba / Put u Izrael

Nogometaši i stručni štab Fudbalskog kluba Željezničar u Izraelu su obavili novo PCR testiranje na COVID-19, a testovi su pokazali da još pet igrača zaraženo koronom, saznaje portal Radiosarajevo.ba.

Informaciju su prenijeli i izraelski mediji, koji su naveli da je obavljeno novo testiranje igrača iz BiH, te da je pitanje da li će se odigrati susret prvog pretkola Europske lige u kojem naš Željezničar gostuje kod Maccabija iz Haife.

Podsjetimo, šest igrača Želje je prije leta bilo pozitivno na COVID-19, te oni neće konkurisati za susret protiv Maccabija u Europskoj ligi koji je na rasporedu u četvrtak.

Nažalost, testovi su pokazali šest pozitivnih odgovora među igračima, a to su Irfan Fejzić, Frane Ikić, Damir Sadiković, Mustafa Mujezinović, Ermin Zec i Samir Bekrić.

Večeras od 19 sati igrači bi trebali imati zvanični trening na stadionu Sammy Ofer, ali im nije dozvoljeno da treniraju. 

Utakmica između Maccabi Haife i Željezničara igra se u četvrtak s početkom od 19 sati, uz direktan TV prijenos na kanalima Moja TV i MojaWebTV.

Hoće li ga biti - uskoro ćemo saznati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije