Uoči utakmice protiv Zmajeva: Crnogorci trenirali na Grbavici

0
Radiosarajevo.ba
Uoči utakmice protiv Zmajeva: Crnogorci trenirali na Grbavici
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Crngorci trenirali na Grbavici

Nogometna reprezentacija Crne Gore održala je konferenciju za medije uoči sutrašnjeg prijateljskog meča protiv BiH, a potom su izabranici Miodraga Radulovića odradili trening na stadionu Grbavica.

Prije treninga održana je i konferencija za medije crnogorske selekcije, na kojoj su govorili slektor Miodrag Radulović i igrač Marko Vešović.

Biću iskren i reći da je plan za utakmicu BiH i kasnije protiv Izraela bio sasvim drugačijim. Veliki broj izostanak nas je primorao da promijenimo koncepciju. Imali smo neobičan start kvalifikacija.

Ušli smo u takmičenje bez prijateljskih mečeva, treninga… Nije bilo prostora za uigravanje i sasvim solidno smo izgledali u tim utakmicama i osvojili 6 bodova”, rekao je na početku svog izlaganja Radulović, piše Scsport.ba.

“Sada je bila prilika da dodatno homogeniziramo ekipu i isprobamo neke druge taktičke varijante. Željeli smo izvuči benefite za utakmice u septembru koje će sigurno biti ključne u kvalifikacijama, ali naš plan je poremećen. Imamo 13 izostanaka, ali evo tu je i Vešović da vidimo u kakvoj je on formi, kao i neki ostali igrači. Poslužit će nam ova utakmica da vidimo mogućnosti igrača i da proširimo roster“, istakao je potom selektor Crne Gore Radulović.

Izrazio je Radulović žaljenje što na Grbavici neće biti publike.

“Sigurno da ja kao trener i moji momci imamo najveće ambicije, ali primarni je cilj zaista da isprobamo ove momke. Da ih možda vidimo i u nekom drugom sistemu. Nadam se da će ono što su pokazali u klubovima, pokazati i u dresu reprezentaciji.

Žao mi je što nema publike jer dugi niz godina dolazim na Sarajevo, na ovaj stadion, kao i na Koševo. Imam tu dosta prijatelja, a publika je ovdje fudbalski edukovana i žao mi je što neće biti na utakmici“, zaključio je Radulović.

Riječ je dobio i Vešović, koji kaže kako utakmica dolazi u nezgodnom trenutku za sve igrače.

“Slažem se da prijateljske utakmice su odavno izgubile taj smisao prijateljske. Za nas je svaka utakmica novo dokazivanje i prilika za svakog igrača koji dođe da se pokaže u dobrom svjetlu.

Jeste nezgodan termin jer su igrači umorni od obaveza u klubovima, ali čast je igrati za svoju zemlju. Mi to pokazujemo na svakom okupljanju jer nas krasi veliko zajedništvo. Nadam se da ćemo se dobro predstaviti sutra”, rekao je Vešović.

Utakmica BiH – Crna Gora igra se u srijedu od 18 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije