United ostvario još jednu pobjedu i nastavio svoju borbu za Ligu prvaka

Radiosarajevo.ba
United ostvario još jednu pobjedu i nastavio svoju borbu za Ligu prvaka
Facebook / Zlatan Ibrahimović
Manchester United je ostvario još jednu pobjedu u Premiershipu, pošto je sa 2-0 na gostujućem terenu savladao West Ham.

Mourinhov težak period u Manchesteru je definitivno iza portugalskog trenera, nakon što su Crveni Đavoli zaigrali znatno bolje i sada su ozbiljan kandidat za plasman u Ligu prvaka, piše Sport1.

United je konačno uspio pronaći dozu konstantnosti, iako svoje pobjede ne ostvaruje potpuno dominantno. Danas im je posao protiv West Hama olakšao sudija Mike Dean, koji je već u 15. minuti Sofiane Feghouliju dosudio dosta sporan crveni karton nakon duela sa Philom Jonesom. 

United se i pored toga mučio u prvom poluvremenu, a Valencia i Lingard su promašili sjajne šanse da dovedu ekipe Josea Mourinha u vodstvo. Na odmor se tako otišlo neriješenim rezultatom.

I ulazak u posljednjih pola sata utakmice nije donio promjene, pa je Mourinho na teren poslao Marcusa Rashforda, a ovaj je brzo iskoristio svoju šansu. Napravio je sjajan solo prodor, ubacio je za Juana Matu, a ovaj je postigao gol za veliko vodstvo Uniteda.

Bio je to knock out za West Ham, koji sa deset igrača nije mogao parirati Unitedu. I pored toga, United nije srljao već je čekao šansu da dođe do pobjede, a to mu je pošlo za rukom u 80. minuti. Ander Herrera je šutirao, lopta mu se vratila, a potom je loptu više slučajno nego svjesno poslao do Zlatana Ibrahimovića. Ovaj nije oklijevao već je odmah šutirao i odlično pogodio mrežu domaćina. 

Ovaj pogodak je ozvaničio šesti uzastopni trijumf Manchester Uniteda, koji sada ima 39 bodova i zauzima mjesto broj 6 na tabeli, ali je jako blizu ekipa koje se nalaze ispred njega. U narednom kolu, United igra protiv Liverpoola, a ta je utakmica na programu tek 15. januara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije