Ibrahimović: Možemo stići Chelsea i osvojiti titulu

Anadolija
Ibrahimović: Možemo stići Chelsea i osvojiti titulu
/ Foto: Twitter/MUFC
Zlatan Ibrahimović, napadač Manchester Uniteda, i dalje vjeruje da njegov tim može osvojiti titulu šampiona Engleske bez obzira na zaostatak od 13 bodova za liderom Chelseajem.

Iako su mnogi u to sumnjali 35-godišnji Ibrahimović igra odlično u Premier ligi. Ukoliko u subotu postigne gol u meču protiv Middlesbrougha biće mu to 51. pogodak u kalendarskoj godini čime bi 2016. završio kao najbolji strijelac u evropskom ligama "petice".

"Sretan sam, ali sam mogao biti sretniji", rekao je Ibrahimović za ESPM, i nastavio:

“Mislim da je moguće da osvojimo titulu. Imali smo trenutaka kada nam rezultati nisu bili kakvi su trebali da budu, nakon dobre igre, ali smo i dalje tu, zaostatak je dostižan. Nadam se da druge ekipe mogu napraviti greške, kako bismo smanjili zaostatak. Uradit ćemo sve što možemo da osvojimo naslov."

Ibrahimović je kritičare, koji su smatrali da je prestar za Englesku, demantovao sjajnim partijama i 17 postignutih golova u dresu Manchester Uniteda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije