Umro Faik Kolar: Bio je kralj sarajevskih malih terena i legenda Olimpika

Radiosarajevo.ba
Umro Faik Kolar: Bio je kralj sarajevskih malih terena i legenda Olimpika
Foto: FK Olimpik / Faik Kolar

Poznati sarajevski fudbaler i trener Faik Kolar umro je u petak nevečer od posljedica srčanog udara. Vijest o smrti Kolara objavio je FK Olimpik u kojem je Kolar bio aktivan od osnivanja kluba. 

"FK Olimpik obavještava sve naše navijače, sportske prijatelje, kao i cjelokupnu bh. javnost, da je Faik Kolar, dugogodišnji fudbaler i trener našeg kluba noćas preselio na Ahiret. Faik Kolar rođen je 21. septembra 1957. godine. Cijeli svoj život posvetio je fudbalu, a u Olimpiku je bio od njegovog osnivanja. Prvo kao igrač, a potom kao trener i funkcioner kluba", stoji na Facebook stranici Olimpika.

Stariji ljubitelji fudbala sjećaju se Faika Kolara još od prije rata kada se stekao epitet "kralja sarajevskih malih terena".

Briljirao je na FIS-ovim malonogometnim turnirima, a pamte se i njegove partije u dresu malih sarajevskih klubova, prije svega GP Bosne. Prepričavaju se Faikovi slobodni udarci za koje nije bilo odbrana. Vrijeme i mjesto dženaze Faika Kolara bit će naknadno objavljeni

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije