Faik Kolar: Izgubili smo deset važnih igrača, ali cilj je opstanak

Fena
Faik Kolar: Izgubili smo deset važnih igrača, ali cilj je opstanak
Premijer liga Bosne i Hercegovine počinje u subotu, a novi format takmičenja donijet će nam izuzetno zanimljivo prvenstvo. Sarajevski Olimpic u prvom kolu gostovat će na Tušnju kod tuzlanske Slobode.

"Cilj Olimpica u narednoj sezoni je opstanak u Premijer ligi BiH. U prijelaznom roku otišao je veliki broj kvalitetnih igrača što bi i mnogo jači klub teško podnio", izjavio je Feni trener Olimpica Faik Kolar.

Zadovoljan je pripremama za predstojeću sezonu, koja počinje ovog vikenda, ali smatra da je ekipa slabija nego prošle sezone u kojoj je najmlađi sarajevski premijerligaš u posljednjem kolu osigurao opstanak.

"U prijelaznom roku izgubili smo deset važnih igrača. Doveli smo nekoliko mladih igrača s kojima ćemo pokušati da izborimo opstanak u Ligi. Ujedno, želimo da afirmišemo te mlade igrače koji bi u sljedećoj sezoni činili okosnicu ekipe. Prošle sezone svi su nas otpisali, ali smo na kraju ipak uspjeli da izborimo opstanak", naglasio je Kolar.

Olimpic u prvom kolu očekuje teško gostovanje u Tuzli. Kolar navodi da je Sloboda apsolutni favorit, ali da će njegovi igrači učiniti sve da ostvare povoljan rezultat.

"Očekuje nas teško gostovanje. Sloboda je zadržala gotovo cijelu ekipu iz prošle sezone, doveli su još nekoliko kvalitetnih pojačanja i sigurno su favoriti, ne samo protiv nas nego i u cijeloj sezoni, uz Sarajevo i Zrinjski. U svakoj utakmici ćemo pružati maksimum, ali ćemo našu šansu tražiti u utakmicama protiv ekipe koje su u našem rangu", naglašava Kolar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije