... / UEFA razmatra radikalan potez: BiH i Srbija ostaju bez Eura 2020?

13. 03. 2020. u 10:53:00 A. S.

Shares: 19

Bosna i Hercegovina i Srbija mogle bi ostati bez nastupa na Europskom prvenstvu 2020. 

Kako smo već pisali, u utorak će se održati konferencija Eurolpske nogometne federacije (UEFA), na kojoj će biti predstavnici svih nacionalnih selekcija, ali i klubova, a njena glavna tema bit će sudbina Europskog nogometnog prvenstva.

Naime, engleski mediji pišu da će biti razmotrena opcija smanjenja broja učesnika na Euru 2020, s obzirom na to da se dešavaju velike probleme sa koronavirusom na Starom kontinentu.

Francuski list tvrdi: Euro 2020 bit će odgođen za narednu godinu

Ugledni francuski sportski dnevnik L'Equipe objavio je kako će Evropsko prvenstvo koje se ovoga ljeta trebalo održati u 12 gradova u 12 zemalja biti odgođeno za godinu dana zbog epidemija korona virusa.

Prema jednom scenariju, za koji se nadamo da neće biti tačan, ne bi se igrao baraž za Euro. Tako bi bez nastupa  u doigravanju ostali BiH i Srbija, jer nema dovoljno vremena da se sve odigra do juna.

Engleski mediji pišu da bi se moglo dogoditi da se ne igraju baraži, što bi značilo da bi osim BiH i Srbije, bez šanse da zaigraju na Euru ostali i Slovačka, Sjeverna Irska, Irska, Škotska...

Podsjetimo, rukovodstvo Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine je jučer zvanično uputilo dopis Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) u kojem traži da se odgodi utakmica baraža za plasman na EURO 2020, između selekcija BiH i Sjeverne Irske, koja prema kalendaru takmičenja treba da se igra 26. marta u Zenici, o čemu je portala Radiosarajevo.ba jučer pisao.

Nogometni savez BiH od UEFA-e traži odgađanje baraža za Euro

Iz Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine jutros je otišao dopis prema Europskoj nogometnoj federaciji (UEFA) u kojem se traži odgađanje utakmice baraža sa Sjevernom Irskom, koja je planirana da se 26. marta odigra u Zenici, saznaje portal Radiosarajevo.ba. Zbog koronavirusa iz dana u dan se u Bosni i Hercegovini, regionu i Europi odgađaju brojne aktivnosti.

Ipak, Englezi kažu da je ovo samo jedna od opcija, a predlaže se i odgađanje šampionata za 2021., ili njegovo odigravanje u kasnijem terminu tekuće godine.

KOMENTARI (1)