UEFA progledala kroz prste Barceloni: Dobili privremenu dozvolu za nastup u Ligi prvaka

0
Radiosarajevo.ba
UEFA progledala kroz prste Barceloni: Dobili privremenu dozvolu za nastup u Ligi prvaka
Foto: UEFA / UEFA

Španski nogometni prvak Barcelona dobio je privremenu dozvolu za takmičenje u Ligi prvaka, objavila je Europska nogometna federacija (UEFA).

Barcelona se našla na udaru španskih i UEFA-inih organa zbog navodnih isplata koje je katalonski klub izvršio od 2001. do 2018. u ukupnom iznosu od 7.3 miliona eura (oko 141 milion KM) kompanijama u vlasništvu bivšeg sudačkog funkcionera Josea Marije Enriqueza Negreire.

Španski tužioci u martu su podnijeli tužbu protiv Barce zbog navodnih isplata, a UEFA je također otvorila službenu istragu zbog mogućeg kršenja pravnog okvira tijela.

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

Ponovo se oglasio FK Sarajevo: Pročitajte važno saopćenje za navijače

"Barcelona je privremeno primljena za sudjelovanje u UEFA-inim klupskim takmičenjima u sezoni 2023/24.", objavila je UEFA u saopštenju.

UEFA je dodala da osigurava svoje pravo na preispitivanje odluke u budućnosti i zadržava pravo donošenja buduće odluke o prijemu ili isključenju iz UEFA-inih klupskih takmičenja u budućnosti.

Barcelona potpisala ugovor sa brazilskim napadačem

Barcelona potpisala ugovor sa brazilskim napadačem

"Barcelona je također dužna proaktivno obavještavati etičke i disciplinske inspektore (EDI) o napretku istraga koje su u toku i pružiti im sve dokumente i informacije koje traže", navodi se.

UEFA je objavila i kako su disciplinski inspektori zaduženi za slučaj pozvani nastaviti i dovršiti svoju istragu i potom poslati izvještaj Žalbenom tijelu UEFA-e ako i kada budu smatrali da treba procijeniti prijem/isključenje FC Barcelone, piše Jutarnji.hr.

Barcelona je prošle sezone ispala u grupnoj fazi najvećeg europskog klupskog takmičenja, a potom je ispala iz Europske lige od Manchester Uniteda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije