Otkazana utakmica Barcelone i Juventusa: Zarazio se veliki broj igrača

0
Radiosarajevo.ba
Otkazana utakmica Barcelone i Juventusa: Zarazio se veliki broj igrača
Foto: EPA / Xavi Hernandez

Prijateljska nogometna utakmica između Barcelone i Juventusa koja se trebala igrati u noći sa subote, 22. jula na nedjelju, 23. jula u Sjedinjenim Američkim Državama otkazana je jer značajan broj igrača katalonske ekipe ima virusni gastroenteritis, saopštili su iz Barcelone.

Virusni gastroenteritis ili želučana gripa je crijevna infekcija karakterizirana vodenastim proljevom, trbušnim grčevima, mučninom ili povraćanjem, a ponekad i temperaturom. Najčešći način razvoja virusnog gastroenteritisa je kontakt sa zaraženom osobom ili konzumacija zaražene hrane ili vode, piše Tportal.hr.

Španski mediji doznaju da čak 14 ili 15 igrača ima gastroentiritis, dok katalonski mediji navode više od 10 zaraženih igrača.

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Milorad Dodik opet negirao genocid u Srebrenici i vrijeđao sve redom: Posebno se obrušio na Murphya

Barcelona, aktuelni prvak Španije, od srijede, 19. jula se nalazi u Los Angelesu.

Utakmica s Juventusom trebala joj je biti prva na američkoj turneji. Meč na Levi's stadionu u Santa Clari bio je planiran u sklopu Soccer Champions Toura s početkom u 19.30 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 4.30 sati u noći sa subote na nedjelju po našem vremenu.

Barcelona za četiri dana u Los Angelesu ima zakazan susret s Arsenalom, a zatim i s Real Madridom te Milanom u drugim američkim gradovima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije