Dogovor postignut: UEFA izbacila Juventus iz Europe

1
Radiosarajevo.ba
Dogovor postignut: UEFA izbacila Juventus iz Europe
Foto: EPA / Juventus

Europski nogometni savez (UEFA) i čelnici Juventusa postigli su dogovor da italijanski klub sljedeće sezone neće igrati u europskim takmičenjima.

Ova vijest samo je potvrda razvoja situacije koja se pretpostavljala od ranije. Juventus je prošle sezone kažnjen s oduzimanjem bodova pa je sezonu završio tek na sedmom mjestu, piše 24sata.hr.

Sporne su finansijske malverzacije odnosno lažno prikazivanje plata igrača kao i njihovih vrijednosti kako bi se zaobišao finansijski fair-play kojeg UEFA nalaže.

Udes u Sarajevu: Povrijeđene dvije osobe

Udes u Sarajevu: Povrijeđene dvije osobe

Italijanski dnevnik tvrdi da je Juventus tražio, a UEFA prihvatila, da se klub sljedeće sezone izbaci iz Konferencijske lige. Juve je zatražio i novčanu kaznu sada kako ne bi imao problema u Ligi prvaka u sezoni 2024/25. Naravno, pod uslovom da elitno takmičenje izbori naredne sezone plasmanom među prva četiri u Serie A.

Staroj dami su, dakle, bili oduzeti bodovi, a krovna europska nogometna organizacija razmatrala je još strožu kaznu. Na ovaj način, izbacivanjem iz europskog takmičenja i novčanom kaznom, Juventus se nagodio s UEFA-om.

Kapitulacija u Torinu: Juventus priznaje krivicu i gubi nove bodove, evo šta ih čeka

Kapitulacija u Torinu: Juventus priznaje krivicu i gubi nove bodove, evo šta ih čeka

Juventusovo izbacivanje iz Konferencijske lige obradovalo je Fiorentinu, koja će naredne sezone igrati europski nogomet umjesto suparnika iz Torina. Viole su u ovogodišnjem finalu Konferencijske lige izgubile od West Hama 2-1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije