Stigla kazna iz UEFA-e: Barcelona mora platiti skoro milion KM

0
Radiosarajevo.ba
Stigla kazna iz UEFA-e: Barcelona mora platiti skoro milion KM
Foto: EPA-EFE / UEFA

Krovna europska fudbalska organizacija (UEFA) donijela je odluku o kaznama za ekipe koje su kršile finansijski fair play

Najveće kazne su dobile ekipe Royal Antwerpen iz Belgije i Trabzonspor iz Turske. Oni će platiti po dva miliona eura (3,9 miliona KM), i to 300 hiljada eura (586,8 hiljada KM) moraju platiti odmah, a 1,7 miliona (3,3 miliona KM) će platiti u zavisnosti od svog poslovanja u narednom periodu. 

Kaznu je dobila i španska Barcelona. Katalonski tim je dobio kaznu od 500 hiljada eura (978,4 hiljada KM), zbog finansijskih malverzacija u 2022. godini. 

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Video porodice Isak iz Srebrenice izazvao brojne komentare na društvenim mrežama

Kaznu od 300 hiljada eura je dobio Manchester United, a kažnjen je i klub iz našeg regiona. NK Olimpija Ljubljana će platiti 10 hiljada eura (19,5 hiljada KM) zbog kašnjenja s predavanjem papira za analizu. 

Veliku kaznu je dobio i bivši klub Edina Višće, Istanbul Basaksehir, koji će platiti 400 hiljada eura (782,6 hiljada KM) zbog toga što nisu ispunili uslove dogovora s UEFA-om

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije