UEFA odlučila: Evo kada se igra baraž za EURO između BiH i Sjeverne Irske

Radiosarajevo.ba
UEFA odlučila: Evo kada se igra baraž za EURO između BiH i Sjeverne Irske
Foto: EPA-EFE / Zmajevi

UEFA je i zvanično danas odgodila EURO 2020. za sljedeću godinu, a u jeku novih događaja pomjeren je i baraž za ovo takmičenje koji je trebalo da bude održan krajem marta.

Poznato je da je BiH izborila nastup u baražu kroz Ligu nacija, da je NSBiH tražio odgodu martovskih susreta zbog epidemije Koronavirusa, a sada je stigao odgovor da bi se Zmajevi u junskom terminu trebali sastati sa Sjevernom Irskom.  

Procurila informacija sa UEFA sastanka: Euro se pomjera za 2021, Sarajevo nije šampion

Europska nogometna federacija (UEFA) trenutno drži satanak na kojem se određuje sudbina nogometa povodom epidemije koronavirusa širom svijeta, ali već su procurile neke informacije povodom mogućeg otkazivanja Europskog prvenstva. Za sada su procurile samo nezvanične informacije, a očekuje se da UEFA poslije sastanak objavi i koji su zaključci odluke koje su donijete na video-konferenciji.

Epidemija korona virusa je naravno otkazala meč sa Sjevernom Irskom, koji se trebao igrati u Zenici 26. marta.

UEFA je odlučila danas da duel između BiH i Sjeverne Irske bude pomjeren za juni ove godine, naravno ukoliko epidemija sa zlokobnim virusom to dozvoli.

„Nakon sastanka putem video-konferencije sa predsednicima i generalnim sekretarima svih nacionalnih asocijacija u Evropi, UEFA je blizu odluke da se završni turnir Evropskog prvenstva održi od 11. juna do 11. jula 2021. godine. U tom slučaju, baraž dueli, dakle i meč Norveška – Srbija, igrali bi se u junskom terminu 2020. godine (ukoliko situacija sa koronavirusom to dozvoli)“, navodi se na sajtu Fudbalskog saveza Srbije, što znači da bi i BiH trebala igrati u istom terminu baraž sa Sjevernom Irskom, pa kasnije s pobjednikom duela Slovačka - Republika Irska.  

Informaciju je na svom sajtu potvrdio i Nogometni savez Sjeverne Irske.

Iz Nogometnog saveza BiH su za Radiosarajevo.ba to potvrdili, navodeći da će se uskoro oglasiti saopćenjem i UEFA.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije