COVID-19: Koji su sportisti oboljeli od novog koronavirusa

Fena
COVID-19: Koji su sportisti oboljeli od novog koronavirusa
Foto: EPA-EFE / U Sampdoriji je haos

Pandemija novog soja koronavirusa paralizirala je veći dio svijeta, uključujući i onaj sportski.

Sportska takmičenja otkazana su u velikom broju država, a svakodnevno se širi popis zaraženih sportaša.

Prve vijesti o infekciji COVID-19 stigle su iz Italije. Na popisu je trenutačno 11 nogometaša iz Serie A - Daniele Rugani (Juventus), Manolo Gabbiadini, Omar Colley, Albin Ekdal, Antonino La Gumina, Bartosz Bereszynski, Fabio Depaoli, Morten Thorsby (svi Sampdorija), Dušan Vlahović, German Pezzella i Patrick Cutrone (svi Fiorentina).

U Engleskoj su zaraženi menadžer Arsenala Mikel Arteta i igrač Chelseaja Callum Hudson-Odoi.

U Njemačkoj virus SARS-CoV-2 imaju dva člana Hanovera 96 - Jannes Horn i Timo Hübers - i jedan igrač Paderborna Luca Killian, dok je u Španiji zaraženo pet članova Valencije, uključujući tri nogometaša - Argentinac Ezequiel Garay, Francuz Eliaquima Mangala i Španjolac Jose Gaya. U nedjelju je i bio pozitivan i igrač drugoligaša Elchea Jonathas de Jesus.

Kod košarkaša poznati su slučajevi iz SAD, Španije i Italije. Pozitivni su Rudy Gobert i Donovan Mitchell članovi Utah Jazza, Christian Wood iz Detroit Pistonsa i Trey Thompkins koji igra za Real Madrid. Zaražena su i dva igrača talijanskog Pesara, ali klub nije objavio njihova imena.

Poznata su tri slučaja među biciklistima - na virus su pozitivni Kolumbijac Fernando Gaviria, Rus Dimitrij Strahov i Argentinac Maximiliano Richeze.

Razbolio se i jedan član McLarena u Formuli 1, a španski mediji navode i jedan slučaj zaraze među džudisti, te pet među hrvačima.

Zaražene su i dvije rukometašice francuskog Chamberyja, javlja Hina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije