Procurila informacija sa UEFA sastanka: Euro se pomjera za 2021, Sarajevo nije šampion

Radiosarajevo.ba
Procurila informacija sa UEFA sastanka: Euro se pomjera za 2021, Sarajevo nije šampion
Foto: UEFA / Euro 2020 će se igrati 2021.

Europska nogometna federacija (UEFA) trenutno drži satanak na kojem se određuje sudbina nogometa povodom epidemije koronavirusa širom svijeta, ali već su procurile neke informacije povodom mogućeg otkazivanja Europskog prvenstva.

Za sada su procurile samo nezvanične informacije, a očekuje se da UEFA poslije sastanak objavi i koji su zaključci odluke koje su donijete na video-konferenciji.

Ono što je procurilo sa sastanka, jeste da će EURO najvjerovanije biti odgođen za godinu dana i da će se održati tokom ljeta 2021. godine.

Kako se navodi Euro će se igrati naredne godine od 11. juna do 11. jula. Još nije poznata sudbina baraža u kojem igra Bosna i Hercegovina.

Kao opcija u UEFA-e se ozbiljno proteklih dana spominjalo i da se Euro ipak igra 2020. godine, ali u novembru i decembru, međutim, klubovi i Lige to nisu prihvatili, njihov je stav bio da to bude 2021. godine, što je na kraju i potvrđeno. 

Također, UEFA insistrira da se lige završe i da ne bude proglašavanja prvaka i prekidanja prvenstva, pa se očekuje i da se igra tokom ljeta.

To znači, da FK Sarajevo neće biti prvak BiH. Barem ne u ovom trenutku.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije