FB / Udruženje navijača Željezničara zahtijeva raspuštanje svih organa kluba

14. 06. 2021. u 13:48:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Udruženje navijača Željezničara zahtijeva raspuštanje svih organa kluba što podrazumijeva ostavke članova Skupštine, Upravnog i nadzornog odbora kluba.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti:

"Slijedom svih dešavanja u i oko FK Željezničar u posljednje vrijeme, koje su Klub dovele u možda i najveću krizu u njegovoj stogodišnjoj historiji, UNFKŽ zahtjeva raspuštanje svih organa kluba što podrazumijeva ostavke svih članova skupštine, UO i NO.

UNFKŽ dalo je dovoljno vremena za dogovor uz očekivanje da će se lični interesi napokon odbaciti i da će se početi raditi u interesu kluba. S obzirom da se Klub nije pomakao sa mrtve tačke i da se posljednjim dešavanjima prešla crvena linija, ovim putem tražimo neopozive ostavke sve i jednog člana u organima kluba.
Sve ostavke očekujemo u roku od sedam dana i naglašavamo da ovo nije molba već zahtjev.

U roku od 30 dana, očekujemo organizaciju nove sjednice skupštine kluba na kojoj će se imenovati potpuno novi saziv. Nakon imenovanja novog saziva, očekujemo i imenovanje potpuno novog UO i NO. Kako Klub ne bi bio blokiran u navedenom periodu, očekujemo da će postojeći UO i NO, kao vršitelji dužnosti, voditi Klub u dobroj vjeri i omogućiti nesmetan početak takmičenja u novoj sezoni.

Mi smo Željini, Željo je naš!", napisali su iz Udruženja navijača Željezničara.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA