Bivši igrač Željezničara umro u siromaštvu, iza sebe ostavio troje djece

0
Radiosarajevo.ba
Bivši igrač Željezničara umro u siromaštvu, iza sebe ostavio troje djece
Foto: scsport.ba / Sahrana Zablona Amanake

Zablon Amanaka je prije nekoliko dana pronađen mrtav u svom stanu u Keniji, a imao je tek 45 godina.

Nakon što je obavljena i sahrana ovog bivšeg fudbalera Željezničara, iz Kenije stižu zaista jako tužne priče koje govore da je Amanaka umro u teškom siromaštvu, piše Scsport.ba.

Iako je tokom karijere zaradio pristojne novce, kao i većina fudbalera nije znao štediti, pa je brzo nakon što je okačio kopačke o klin upao u probleme.

Da priča bude još tužnija, iza Amanake ostalo je troje njegove djece, a doktori tvrde da je preminuo zbog komplikacija sa srcem.

“Većina tih fudbalera zarade novac tokom karijere, ali onda ne štede i ne investiraju u poslove poslije karijere”, rekao je predstavnik FS Kenije Tony Kweya.

“Dosta bivših igrača djeluje izolovano što nije zdravo. Vrijeme je da djelujemo kao tim, formiramo sindikat koji će nam pomoći da spriječimo siromaštvo”, dodao je Dan Shikanda iz AFC Leopards, kluba za koji je Amanaka igrao u dva navrata i koji je ustvari njegov matični klub.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije