U Premijer ligu BiH stiže napadač koji je igrao za reprezentaciju Poljske

0
Radiosarajevo.ba
U Premijer ligu BiH stiže napadač koji je igrao za reprezentaciju Poljske
Foto: Jabuka.tv / Zachara Mateusz

U nogometni klub Široki Brijeg bi u skorije vrijeme moglo doći novo zanimljivo nogometno ime, što bi bilo četvrto pojačanje ove zime.

Kako neslužbeno saznaje portal Jabuka.tv, Širokobriježani su dogovorili sve uvjete s 31-godišnjim poljskim napadačem Mateuszom Zacharom.

Radi se o napadaču koji iza sebe ima bogato igračko iskustvo, a između ostaloga nastupio je i dva puta za nogometnu reprezentaciju Poljske.

Rođen u Częstochowiji, gdje se i počeo baviti nogometom sa nepunih 18 godina prešao je u Rakow, a potom je još u Poljskoj nastupao u Gorniku Zabrzeu i i GKS Katowice, da bi ga igrački put u transferu vrijednom 500.000 eura odveo u Kinu u klub HN Jianye.

A upravo je taj odlazak u Kinu, ključan što se ovaj napadač uopće spominje kao moguće pojačanje kluba s Pecare.

Naime, tokom boravka u ovoj zemlji u istom klubu radio je sadašnji kondicijski trener Širokobriježana, Frano Hrkać s kojim je ovaj Poljak ostao u prijateljskim odnosima i na čiju preporuku upravo dolazi.

Zachara se u Kini zadržao godinu dana, nakon čega se vratio u svoju zemlju gdje je nastupao za višestrukog prvaka Wislu Krakow.

A do danas još je nastupao portugalski Tondelu, poljski Rakow i slovački Pohronie.

Posljednji angžman je imao u slovačkom drugoligašu Podbrezova, u koji je stigao početkom ove sezone, zabilježio je tri nastupa i postigao dva pogotka, nakon čega se razišao sa Slovacima i do danas je slobodan igrač.

Kako neslužbeno saznaje portal Jabuka.tv, njegovi motivi dolaska na Pecaru su 'sportske naravi', a Široki nakon odlaska Viktora Angelova želi imati u kadru još jednog središnjeg napadača pa je, čini se, postignut dogovor na obostrano zadovoljstvo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije