U našim srcima: Dirljiv oproštaj fudbalera Fenerbahčea od Toze Veselinovića

Anadolija
U našim srcima: Dirljiv oproštaj fudbalera Fenerbahčea od Toze Veselinovića
/ Anadolija
Na novosadskom Novom groblju sahranjen je Todor Toza Veselinović, igrač i trener, legenda jugoslovenskog fudbala, koji je preminuo 17. maja u Atini.

Pored porodice, prijatelja, saigrača iz Vojvodine i reprezentacije Jugoslavije, od poznatog fudbalskog stručnjaka oprostila se i delegacija Fenerbahčea, s kojom je Toza kao trener osvojio dvije titule prvaka Turske 1985. i 1989. godine. 

Predvođena Ridvanom Dilmenom, osmočlana postava Fenera iz šampionskih dana oprostila se od svog trenera sa majicama na kojima je, ispod slike Toze Veselinovića iz trenerskih dana u turskom velikanu, ispisano "U našim srcima". 

"Mi nismo samo učenici, već smo njegova djeca. Nije nam bio samo trener, već i roditelj i bili smo kao porodica. Za tri godine koliko smo sarađivali u Turskoj, Fenerbahče je obarao rekorde koje još niko nije uspio da dostigne, ni po broju pobjeda ni po broju datih golova", izjavio je Dilmen. 

On je rekao da je Veselinović bio "najbolji i najvrijedniji trener" i da je između igrača i trenera vladalo zajedništvo i dobra saradnja koja nije prekidana ni nakon što je napustio klub. 

"Kada smo osvojili titulu, nije mu bio problem da iz Atine, iz Grčke gde je živio, dođe u Istanbul da sa nama i milionima navijača proslavi. Mnogo je volio naš klub. Bio je jako dobar trener i naš odnos je bio kao između oca i djece", kazao je Dilmen. 

Poznati turski fudbaler rekao je da je njihov dolazak bio prilika i da Vukici Veselinović, Tozinoj supruzi, pokažu da "nisu zaboravili ni oca ni majku". 

I Vukica se sjetila istanbulskih dana kada je sa Tozom bila vezana uz Fener. 

"Mnogo sam ih voljela i volim ih i za mene je velika je radost što su došli ovde. Puno im hvala, ovo nikada neće moći da se zaboravi", rekla je Verica, zahvaljujući se bivšim igračima plavo-žutih što su iz Turske došli da isprate njenog muža na vječni počinak.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije