U Fudbalskom savezu otvorena knjiga žalosti povodom smrti Ivice Osima

0
Anadolija
U Fudbalskom savezu otvorena knjiga žalosti povodom smrti Ivice Osima
Foto: NFSBiH / Knjiga žalost otvorena u Savezu

U prostorijama Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine (N/FS BiH) u Sarajevu otvorena je Knjiga žalosti povodom smrti počasnog predsjednika Saveza Ivice Osima.

Kako je objavljeno iz N/FS BiH, u knjigu su se upisali predsjednik Vico Zeljković, potpredsjednici Ivan Beus i Irfan Durić, generalni sekretar Adnan Džemidžić, kao i UEFA šef fudbala Zvonimir Boban koji će večeras prisustvovati utakmici EURA 2022 za kadetkinje BiH - Holandija.

"Knjiga je otvorena za sve građane, kao i članove i zaposlenike N/FS BiH", navode iz N/FS BiH.

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

Šta se dešava na ulicama Sarajeva? Policajci sa psom izazvali znatiželju građana

Ivica Osim, fudbalska legenda preminuo je 1. maja u Grazu u 81. godini.

Osim je rođen 6. maja 1941. godine u Sarajevu. Fudbalsku karijeru počeo je 1954. godine u omladinskom pogonu FK Željezničar iz Sarajeva. Za prvi tim Željezničara debitovao je 1959. godine. Zbog izvanredne tehnike, sjajnog vođenja lopte, efektnog driblinga i dobrog šuta, dobio je nadimak "Strauss sa Grbavice" i brzo postao miljenik publike.

Nakon devet godina provedenih u FK Željezničar, u decembru 1968. godine prelazi u holandski FC Zwolle, a igrao je i za francuske klubove Starsbourg, Sedan, Valenciennes. Potom se vratio u Strasbourg, gdje ostaje sve do 1978. godine i kraja igračke karijere. Bio je član mlade reprezentacije SFR Jugoslavije, a potom i A reprezentacije za koju je u 16 utakmica postigao osam golova.

Bogatu trenersku karijeru započeo je na klupi Željezničara 1978. godine, a trenirao je reprezentaciju SFR Jugoslavije, Partizan, Panathinaikos, Strum Graz, JEF United te selekciju Japana.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije