Twitter je opet eksplodirao: Neymar, sramoto, prestani više

Radiosarajevo.ba
Twitter je opet eksplodirao: Neymar, sramoto, prestani više
Foto: EPA / Neymar
Fudbalska reprezentacija Brazila uspjela je doći do četvrtfinala Svjetskog prvenstva nakon trijumfa protiv Meksika u osmini finala na stadionu Cosmos Arena u Samari rezultatom 2:0.

Ono što je opet izazvalo velike polemike u svijetu fudbala je sada već pomalo iritantno simuliranje brazilske desetke Neymara. Posebno je to došlo do izražaja nakon duela s Miguelom Layunom. Nakon utakmice Twitter je opet eksplodirao, svi se slažu u jednom, Neymarovo ponašanje je sramotno.

"Neymar, čovječe, PRESTANI. Prevršilo je svaku mjeru", napisao je na Twitteru legendarni Alan Shearer.

Brazilsku zvijezdu nije štedio ni Peter Schmeichel:

"Prije svega čestitke Brazilu. Lijepo je što je jedan velikan prošao dalje, već smo ih ispratili mnogo. Ali, moj Bože, Neymar je čak dobio i nagradu za igrača utakmice. Međutim FIFA mora uraditi nešto povodom njegovog ponašanja, a ono je u najmanju ruku sramotno. Svi koji vole fudbal, gledao sam na Twitteru su ogorčeni. Volio bih da nije igrao, jer je to tako naporno i dosadno za gledati. Način na koji pokušava iznuditi kartone za igrače... Izgledao je kao da umire. Mislio sam da će ga staviti na nosila i da ga više nikada nećemo vidjeti. Pozivam FIFA-u da uradi nešto, jer ovo ne želimo gledati. Sada imamo VAR i moramo se riješiti glumaca", rekao je Schmeichel nakon utakmice.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije