Tužna vijest: U 57. godini života iznenada preminuo član Dinamove zlatne generacije

Radiosarajevo.ba
Tužna vijest: U 57. godini života iznenada preminuo član Dinamove zlatne generacije
Foto: Jutarnji.hr / Davor Braun

Iz redova zagrebačkog Dinama danas su objavili tužnu vijest da je iznenada preminuo Davor Braun, nogometaš Dinamove zlatne generacije iz 1982. godine.

 "'Charlie mlađi', kako su ga od milja zvali Dinamovi kibici, bio je sin proslavljenoga maksimirskog braniča iz šezdesetih godina, Mirka Brauna. Popularna afro-frizura, visoka figura, čvrsti gard... U sjećanjima ćemo „zamrznuti“ upravo takav kadar, toliko karakterističan za Davora u doba dok je plesao maksimirskim travnjakom. Vremenom je bujna kosa malo “okopnila” i promijenila boju, ali ostao je onaj žustri gard začinjen temperamentnim i polemičkim pristupom kojim je “secirao” nogometne teme, a posebice one vezane uz njegov Dinamo.

I znamo da će nam pogled uvijek zalutati ka popularnom kafiću “Charlie” na zagrebačkoj špici, kulisi uz koju su se uvijek znale rasplamsati oštre nogometne polemike i gdje je upravo Davor nerijetko znao preuzeti simpatičnu ulogu svojevrsnoga moderatora", objavili su na Dinamovoj web-stranici.

Braun rođen je 15. novembra 1963. godine u Zagrebu, prošao je maksimirsku nogometnu školu, u prvoj je momčadi plavih nastupao tri sezone, potom igrao za Zagreb, austrijski LASK... Zadnjih je godina bio aktivni član Dinamovih veterana i rado se odazivao svakoj akciji i druženju.

Njegovi sinovi Patrik i Dominik igraju u Dinamovoj školi i ponosno predstavljaju treću generaciju Braunovih u plavome klubu

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije