Nevjerojatan rasplet kontroverzne situacije: Džeko i Roma bit će izbačeni iz Europe?

Radiosarajevo.ba
Nevjerojatan rasplet kontroverzne situacije: Džeko i Roma bit će izbačeni iz Europe?
Foto: EPA - EFE/ Radiosarajevo.ba / Edin Džeko

Nakon što italijanski nogometni klubovi, a radi se o Interu i Romi, nisu odigrali sinoć prve utakmice osmine finala Europske lige, italijanski mediji prenose vijest koja se na prvu logičnom čini, ali je u nju na neki način teško povjerovati - UEFA će izbaciti Džeku i društvo iz ovog takmičenja.

Naime, italijanski Il Messaggero navodi da je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin naložio izbacivanje Rome i Intera iz Europske lige kako bi se ista mogla nastaviti bez odgoda.

Francuski list tvrdi: Euro 2020 bit će odgođen za narednu godinu

Ugledni francuski sportski dnevnik L'Equipe objavio je kako će Evropsko prvenstvo koje se ovoga ljeta trebalo održati u 12 gradova u 12 zemalja biti odgođeno za godinu dana zbog epidemija korona virusa.

Navodno, želja Čeferina, koji je Slovenac, je da se najjača takmičenja - Liga prvaka, Europska liga i EURO 2020 odigravaju po planiranim terminima, to jeste - da nema nikakvih odgađanja.

Oba su kluba, i Roma i Inter navodno već odbila Čeferinov prijedlog, bez ikakve želje da o izlasku iz Europske lige uopće razmišljaju.

Vidjet ćemo kakvu će odluku donijeti UEFA. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije