PL BiH / Tuzla City najavio žalbu Nogometnom savezu zbog suđenja na Koševu

24. 02. 2020. u 13:03:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 16

Fudbalski klub Tuzla City danas je u klupskim prostorijama održao najavljenu pres konferenciju povodom dešavanja na utakmici 20. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine na Olimpijskom stadionu Asim Ferhatović Hase protiv Sarajeva.

Pres konferencija počela je u simboličnom terminu pet do 12 (11:55), a na istoj su se iz tuzlanskog kluba zahvalili Sarajevu i uputili kritike prema sudiji Zoranu Grbiću.

Sušić nakon debija na Koševu: Ne može biti ljepši osjećaj

“Želimo se zahvaliti Sarajevu koje je bilo odličan domaćin, kako na dolasku tako i na odlasku ekipe. Želimo se zahvaliti što su omogućili da dostojno napustimo hram bh. fudbala, stadion Koševo. Dans smo ovdje zbog osobe koja je delegirana da odradi posao kako treba”, rekao je Sabahudin Vugdalić, generalni direktor Tuzla Cityja, te je nastavio:

“Odmah da kažem da ovo što govorim nije protiv Saveza, niti protiv sudijske organizacije i ljudi koji delegiraju, jer su to časni i pošteni ljudi. Oni koji prate fudbal znaju da čovjek koji je vodio Slobodu, sada vodi Tuzla City. Zanimljivo, osoba koja je bila na centru imala je uvijek problem s Tuzlom, a ne Tuzla s njim”.

Vugdalić je potom rekao da je Tuzla City više puta oštećen ove sezone.

Skandal na poluvremenu utakmice na Koševu

“Najviše nas boli što smo u dosadašnjih 20. kola četiri puta drastično oštećeni. Međutim, kada se dese ovakve greške koje imaju tendenciju i stavljaju nam do znanja da ne možemo biti drugi ili treći, jer ima predviđeno mjesto za određene klubove, onda ne možemo preći preko toga”, dodao je generalni direktor tuzlanskog kluba, te se osvrnuo na napuštanje Koševa:

“Nije bilo napuštanja zbog bijesa prema domaćinu, već iz poštovanja prema čovjeku koji ulaže sredstva u ovaj klub i koji je bio iziritiran onim što se dešavalo, a bio je upozoren da će to biti. Ovo nije ni protiv Saveza. Možda nekome smeta što ovaj klub ima riješen budžet do 2025., što klub očekuje partnera i sponzora u milionima eura. Možda smeta nekome što imamo glas”.

Veliki preokret na Koševu i šampionska igra Sarajeva

Generalni direktor Tuzla Cityja najavio je i žalbu Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine.

“Žalba na utakmicu ide zvaničnim organima NSBiH, Moramo poštovati pravilnike. Badji će biti kažnjen od strane Disciplinske komisije kluba jer onakvo ponašanje ne priliči ni jednom našem fudbaleru”, dodao je Vugdalić, koji je objasnio da se žalba konkretno odnosi na glavnog sudiju i ono što se dešavalo od 41. do 45. minute.

Rezultati by SofaScore

NEMA KOMENTARA