Tužilaštvo traži oštru kaznu: Umjesto na terenu Messi dvije sezone u zatvoru?

Anadolija
Tužilaštvo traži oštru kaznu: Umjesto na terenu Messi dvije sezone u zatvoru?
/ Anadolija
Advokati koji predstavljaju španske institucije u Barceloni zatražili su zatvorsku kaznu od po 22,5 mjeseca za argentinskog fudbalera i člana Barcelone Lionela Messija i njegovog oca Jorgea Horacia.

Na Sudu u Barceloni danas je održano zadnje ročište u okviru postupka protiv Messija i njegovog oca, koji nisu prisustvovali ročištu. Tužilaštvo i predstavnici državne advokatske kancelerije te advokati odbrane su danas imali svoja posljednja izlaganja. 

Tužilastvo je poručilo kako u ovom slučaju tereti samo Messijevog oca i menadžera Jorgea Horacija Messija, te da se "popularni fudbaler" treba osloboditi. Tužilaštvo je zatražilo kaznu za Jorgea od 18 mjeseci, iz razloga što je "on bio taj koji je donosio odluke". 

Državna advokatska kancelarija ipak je zatražila zatvorsku kaznu od po 22,5 mjeseca i za Messija i za njegovog oca.

Državni advokati su poručili kako je Messija teško zamisliti kao vođu neke mafije, no on je odgovoran za ovo kriminalno djelo. Prema njihovim riječima, i dijete od 10 godina je svjesno cinjenice da se porez mora platiti. 

Sud bi odluku o ovom slučaju trebao donijeti naredne sedmice. 

Španska porezna agencija traži oštre novčane i zatvorske kazne. S druge strane dvojac Messi opovrgava sve optužbe.

Prihodi se odnose na Messijeve sponzorske ugovore sa mnogim svjetskim kompanijama, među kojima su Danone, Adidas, Banco Sabadell, Pepsi... Messijevi advokati tvrde da "igrač nikada nije posvetio ni minutu svog vremena čitanju, proučavanju i analiziranju tih ugovora". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije