Halilović napustio pripreme 'vatrenih', menadžer ogorčen na Čačića

Radiosarajevo.ba
Halilović napustio pripreme 'vatrenih', menadžer ogorčen na Čačića
/ Twitter Mundo Deportivo
Popis igrala za EURO 2016 hrvatskog izbornika Ante Čačića podigao je prašinu u fudbalskoj javnosti ove zemlje.

Na spisku nema Alena Halilovića koji je u prošloj sezini s velikim uspjehom nastupao za Sporting Gijon u španskoj Primeri.

Halilović je bez riječi napustio reprezentativni kamp u Rovinju, a njegov menadžer Zoran Stojadinović ne bira riječi u osudi Čačića.

"Alen je potonuo. Na popisu su igrači koji su igrali manje od njega i to u slabijim ligama!? No, takve se stvari često događaju u reprezentacijama poput Hrvatske, Srbije, Crne Gore...", rekao je Stojadinović za španjolski Goal.com.

Javnost u Hrvatskoj smatra da Halilovićev najveći nedostatak to što je "već prodat" jer je dogovorio prelazak u Valenciju. Igrači Dinama Marko Rog i Ante Ćorić tek traže novi klub i to je vjerovatno bio presudni razlog da dobiju prednost u odnosu na Halilovića.

"Ne kažem da je to 'politička' odluka, ali znam da oko izbornika Čačića ima moćnih ljudi koji imaju šansu utjecati na izbor", govori Stojanović, jasno aludirajući na svemoćnog Zdravka Mamića.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije