Hrvatska: Izbornik Čačić izostavio Lovrena sa šireg popisa 27 igrača

Anadolija
Hrvatska: Izbornik Čačić izostavio Lovrena sa šireg popisa 27 igrača
Foto: Anadolija / Ante Čačić
Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić objavio je popisa igrača za početak priprema za Europsko prvenstvo 2016. godine koje će se igrati u Francuskoj.

Nakon dvije prijateljske utakmice, Hrvatsku reprezentaciju u prvoj utakmici Europskog prvenstva čeka Turska. 

"S obzirom da je značajan dio igrača iza sebe imao napornu natjecateljsku sezonu, mislim da je bolje da su nam protivnici, uvjetno rečeno, lakši, mekši“, rekao je izborni Čačić. 

Mandžukić, Rakitić i Srna igraju nacionalne kupove sa svojim klubovima, dok Modrićev i Kovačićev Real Madrid očekuje finale Lige prvaka. To je razlog zbog kojega ova petorka neće stići odmah na pripreme.

Čačić je objasnio da su na popisu igrači koji su zdravi, a prednost imaju oni koji su igrali u jačim europskim ligama - Španjolskoj, Njemačkoj, Italiji, Ukrajini, Rusiji, Austriji, Njemačkoj – no ima i šest nogometaša zagrebačkog Dinama.

Na Čačićevom popisu 27 igrača nalaze se: Subašić, Kalinić, Vargić i Livaković (golmani), Srna, Ćorluka, Vida, Strinić, Schildenfeld, Vrsaljko, Jedvaj i Ćaleta-Car (odbrana), Modrić, Rakitić, Perišić. Kovačić, Badelj, Brozović, Halilović, Antolić, Rog i Ćorić (sredina), Mandžukić, Kalinić, Kramarić, Pjaca i Čop (napad). 

Hrvatska pripremne utakmice igra s Moldavijom u Koprivnici 27. maja, a zatim protiv San Marina 4. juna u Rijeci.

Europsko prvenstvo Hrvatska otvara na pariškom Parku prinčeva 12. juna protiv Turske, pet dana kasnije igra s Češkom u Saint-Etienneu, a posljednji duel grupne faze je utakmica s braniteljem titule Španijom u Bordeauxu. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije