"Trikolori" igraju za prestiž, a Šveđani za opstanak u elitnom društvu

0
Radiosarajevo.ba
"Trikolori" igraju za  prestiž, a Šveđani za opstanak u elitnom društvu

U okviru 6. kola Lige nacija Francuska će večeras u 20.45 sati na stadionu Saint Denis dočekati Švedsku.

Pobjedom u Portugalu, Francuzi su obezbijedili prvo mjesto u grupi kolo prije kraja i ovaj meč za njih nema nikakav značaj.

Sakupili su 13 bodova od mogućih 15, tako da šokantan poraz od Finske (0:2) u prijateljskom meču može da se arhivira. Selektor Deschamps će protiv Švedske vjerovatno da prošara ekipu i da da više minuta onima koji nisu igrali u Lisabonu.

Strijelac pobjedonosnog gola u Portugalu Ngolo Kante je dobio žuti karton, to mu je drugi u Ligi Nacija, pa neće imati pravo nastupa protiv Švedske.

Deschamps neće moći da računa ni na Tolissoa, Matuidi je otpao sa spiska zbog povrede, Rabiot je pod znakom pitanja pa je evidentno da će biti kritično na poziciji zadnjeg veznog.

Šveđanima ni pobjeda u Parizu ne garantuje opstanak u najjačoj ligi u Ligi Nacija. „Vikinzi“ su pobjedom nad Hrvatskom (2:1) upisali prva tri boda u petom kolu.

Savladali su Hrvate istim rezultatom kojim su poraženi prije mjesec dana u Zagrebu, ali će morati da ostvare bolji rezultat nego „vatreni“ u duelu sa Portugalom kako bi izbjegli ispadanje u B ligu.

Selektor Švedske Jane Anderson je u izolaciji zbog koronavirusa, pa će neko od njegovih pomoćnika voditi utakmicu. Ekdal neće moći da igra zbog suspenzije.

Nedostaje tu nekoliko povrijeđenih igrača, ali šansa za Šveđane bi mogla da bude eventualna nezainteresovanost domaćina.

Ukoliko mislite da će Francuzi pobijediti kvota je 1,62 na kladionici MOZZART, a kvota na Šveđane je izuzetno primamljiva, 5,90.

Možda je najrealnije da će oba tima dati gol, a kvota iznosi 2.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije