Liga nacija: Poljska fizički i taktički nadmudrila Zmajeve

Radiosarajevo.ba
Liga nacija: Poljska fizički i taktički nadmudrila Zmajeve
Foto: Radiosarajevo.ba / BiH - Poljska

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pod vodstvom Duška Bajevića u potpunosti je regenerirana i puna elena, ali to se noćas nije vidjelo protiv Poljske koja je na Bilinom polju slavila protiv naše ekipe rezultatom 1:2.

Nakon odličnog rezultata kojeg su naši momci donijeli iz Italije, tačnije sa stadiona Artemio Franchi u Firenzi, gol za BiH u večerašnjem susretu postigao je Haris Hajradinović, dok su za Poljake bili precizni Kamil Glik i Kamil Grosicki.

Prvo poluvrijeme donijelo dva gola

S obzirom na kompletnu epidemiološku situaciju u Bosni i Hercegovini koja traje već nekoliko mjeseci, navijači su onemogućeni pratiti svoje omiljene nogometne klubove, ali i reprezentaciju u novim pohodima.

Tako je i večeras bilo na Bilinom polju u Zenici, ali BH Fanaticosi su pronašli način da podrže nacionalni tim tako što su tik pred početak meča napravili bakljadu na balkonima i prozorima okolnih zgrada s kojih se jasno vidi travnjak stadiona Čelika.

Uprkos sjajnoj atmosferi u okolini stadiona, nije sve bilo tako glatko za našu ekipu iako smo u 24. minuti poveli preko Harisa Hajradinovića s bijele tačke.

Naime, Kamil Grosicki je uputio odličan centaršut iz kornera, a Kamil Glik je nadskočio našu odbranu i glavom zabio u lijeve rašlje. Pogotku Poljaka prethodila je serija napada koja je trajala desetak minuta.

Iako je naša ekipa dominirala u prvom dijelu prvog poluvremena, zadnjih 10-ak minuta su Poljaci izvršili presing na našu odbranu što je i urodilo plodom.

U nastavku oba tima nešto opreznija

Vidljivo je bilo da su igrači naše reprezentacije fizički pali u drugom poluvremenu, što je dovelo do učestalih napada Poljske. U nekoliko navrata naši braniči bili su primorani ispucavati lopte daleko od gola Asmira Begovića.

Međutim, naša zadnja linija je izgubila koncentraciju u 67. minuti kada je na asistenciju Macieja Rybusa golmana Bournemoutha savladao asistent iz prvog poluvremena Kamil Grosicki.

Do kraja susreta bilo je prilika na obje strane, više se igralo na polovini Poljaka, ali i zbog evidentnog moralnog pada naših nogometaša rezultat se nije mijenjao.

Podsjetimo da za Poljsku nije igrala prva zvijezda Robert Lewandovski, dok je zbog koronavirusa u našoj reprezentaciji bio odustan Miralem Pjanić čije se odsustvo itekako osjetilo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije