Tribine stadiona Grbavica bit će pune: FK Željezničar dočekuje Dinamo Minsk

0
N. Ž.
Tribine stadiona Grbavica bit će pune: FK Željezničar dočekuje Dinamo Minsk
Foto: FK Željezničar / FK Željezničar

U prvom susretu prvog pretkola Konferencijske lige, FK Željezničar na svom stadionu Grbavica dočekuje u četvrtak, 13. jula, bjeloruski Dinamo Minsk. Meč počinje u 20:30 sati. 

Ovo je prvi nastup za Plave s Grbavice u Europi nakon 2021. godine, kada su igrali protiv Maccabija iz Haife (poraz od 1:3, igrao se samo jedan meč). Što se tiče nastupa na vlastitom stadionu, Željo igra prvi meč na Grbavici još od 26. jula 2018. godine, kada je gostovao kiparski Apollon. 

Prema riječima trenera Želje, Nermina Bašića, ova utakmica se željno iščekuje u svlačionici sarajevskog kluba. Vijest da je stadion Grbavica u tri dana prodaje karata u potpunosti rasprodana sigurno je pomogla ovoj fantastičnoj atmosferi. 

Važna obavijest za građane: Privremena izmjena režima saobraćaja zbog Sarajevskog maratona

Važna obavijest za građane: Privremena izmjena režima saobraćaja zbog Sarajevskog maratona

Međutim, FK Željezničar ne očekuje lagan zadatak. Dinamo Minsk je odigrao čak šest takmičarskih mečeva otkada je Željo, pobjedom nad Slobodom, završio svoju sezonu u Premijer ligi BiH. 

U tim mečevima, bjeloruska ekipa je pobijedila četiri, te po jednom remizirala i izgubila. Posebno je upečatljiva bila pobjeda u pretpostljednjem kolu, kada su ekipu Belshina porazili rezultatom 7:2

Nermin Bašić pred meč protiv Dinamo Minska: 'U Europi igra vruće srce i hladna glava'

Nermin Bašić pred meč protiv Dinamo Minska: 'U Europi igra vruće srce i hladna glava'

Željezničar je, također, ostao bez dva bitna igrača ovo ljeto. Armin Hodžić i Santos su napustili klub, te će se tražiti novi lideri među ovom ekipom koji će preuzeti odgovornost na sebe. 

Dobre vijest za Plave su uspješne registracije Harisa Ovčine i Brazilca Allysona, koji bi trebali biti velika pojačanja za ekipu s Grbavice. Ipak, Ovčina dugo nije igrao niti trenirao s prvom ekipom FK Velež, te će vjerovatno, barem prvi, meč protiv bjeloruske ekipe početi s klupe za rezervne igrače. 

U svakom slučaju, FK Željezničar ima tešku zadaću, ali ne i nemoguću. S punom Grbavicom iza sebe, uz malo sreće i puno truda, Željo bi mogao doći do pozitivnog rezultata. 

Revanš meč igra se za sedam dana, 20. jula, u glavnom gradu Azerbejdžana, Bakuu, zbog sankcija koje je UEFA nametnula klubovima iz Bjelorusije. 

/ Anketa

Kojem bh. klubu dajete najveće šanse da može doći do grupne faze u Evropi?
Rezultati

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije