Trese se London: Mikel Arteta napušta Arsenal, sjeda na klupu posrnulog velikana?

0
Radiosarajevo.ba
Trese se London: Mikel Arteta napušta Arsenal, sjeda na klupu posrnulog velikana?
Foto: EPA-EFE / Mikel Arteta

Španski stručnjak Mikel Arteta je u proteklih nekoliko godina uradio mnogo pozitivnih stvari u londonskom Arsenalu koji se zahvaljujući njemu ponovo bori za trofej Premier lige.

Arteta je posao trenera učio od Pepa Guardiole i rezultat toga je konstantna borba sa Manchester Cityjem za najveće odličje u Engleskoj.

No, ono što može brinuti navijače ‘Topnika’ je poveznica gore navedenih stručnjaka sa velikanom kojem u narednom periodu prijeti promjena stručnog štaba.

Reakcija udruženja žrtava na govor Cvijanović: Sramno, neljudski i izvan svih ljudskih normi

Reakcija udruženja žrtava na govor Cvijanović: Sramno, neljudski i izvan svih ljudskih normi

Adrian Sanchez, čovjek blizak dešavanjima na Camp Nou prenosi kako Joan Laporta izuzetno cijeni rad Mikela Artete i da će se njemu prvom obratiti ukoliko Xavi dobije otkaz.

S obzirom na to kako Barcelona igra u posljednje vrijeme, Xavijev otkaz je izgledna stvar, ali će se o Arteti raspravljati tek na kraju tekuće sezone.

Arteta želi završiti sezonu na kormilu Arsenala, a s obzirom na njegovu povezanost sa ‘Blaguranom’, čini se da neće moći odbiti njen poziv u teškom trenutku.

41-godišnji tvorac modernog Arsenala je ove sezone sa momčadi zabilježio 18 pobjeda, pet remija i sedam poraza u svim takmičenjima ove sezone. U klubu je od 2019. godine kada je stigao iz Manchester Cityja, piše amsport

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije