Trening Rome zakazan za 17 sati, Džeko dolazi samo po lične stvari?!

1
Radiosarajevo.ba
Trening Rome zakazan za 17 sati, Džeko dolazi samo po lične stvari?!
Foto: AS Roma/Twitter / Džeko na treningu Rome

Fudbaleri Rome danas se, nakon kraće pauze, vraćaju treninzima, a u centru pažnje bit će Edin Džeko.

Prethodnih godina Dijamant je u par navrata bio na pragu odlaska iz Rima, ali bi transfer uvijek propadao u posljednji čas. Prošlog ljeta se, prije jednog od treninga Rome, činilo da je sve završeno jer su Italijani prenosili informacije kako je Džeko došao samo da pokupi lične stvari i pređe u Juventus.

Ipak, brzo nakon toga stigle su informacije da je transfer propao jer Arkadiusz Milik nije pristao na transfer u Romu pod uslovima koje mu je Vučica dala.

Ovog ljeta je situacija nešto drugačija. Džeko ulazi u posljednju godinu ugovora s Romom, a obzirom da ima 35 godina i da mu je Inter ponudio dvogodišnji ugovor i platu između 4,5 i 5,5 miliona eura to ne bi smio odbiti.

Jose Mourinho je dao igračima Vučice odmor dva dana nakon što je završena ljetna turnera porazom od Seville, a Džeko je te dane iskoristio da ode do Dubrovnika. Sinoć se vratio u Rim, a na novinarsko pitanje da li će se danas pojaviti na treningu Rome ostao je zagonetan.

"Da li ću biti sutra u Trigoriji? Vidjećemo. Korak po korak", poručio je Dijamant.

Po svemu sudeći, Džeko će se pojaviti na današnjem treningu Rome, koji je zakazan za 17 sati, ali samo da pokupi lične stvari i pozdravi se sa saigračima.

U poslijepodnevnim satima se očekuje potvrda informacija da je sve dogovorio sa Interom. Prema pisanju Italijana, sutra bi trebao obaviti ljekarske preglede u Milanu i potpisati ugovor.

U međuvremenu, Inter će napustiti Romelu Lukaku koji prelazi u Chelsea i ostavlja Džeki svoju devetku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije