Bomba s Koševa: Trenerski stručnjak iz Italije u pregovorima sa FK Sarajevo

A. S.
Bomba s Koševa: Trenerski stručnjak iz Italije u pregovorima sa FK Sarajevo
Twitter / Gabriele Cioffi

Manje od dvije sedmice ostalo je za imenovanje novog trenera Fudbalskog kluba Sarajevo, koji će na klupi šampiona Bosne i Hercegovine naslijediti Husrefa Musemića.

Čelnici tima s Koševa su se na rastanku od prvog dijela sezone od navijača oprostili s informacijom da je krajnji rok za izbor novog šefa stručnog štaba, 31. decembar.

Iz kluba još nisu izašli s konkretnim imenima. Proteklih dana spominjana su dva imena - Marko Nikolić, bivši trofejni trener Partizana i Dragan Jović, koji je već jednom bio na klupi aktuelnog šampiona BiH. 

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje, čelnici FK Sarajevo, u prvom redu direktorica Sabrina Buljubašić, u pregovorima su sa dva nova imena. 

Sabrina Buljubašić od ljeta 2016. godine obavlja funkciju direktorice FK Sarajevo - undefined

Arhiv: Sabrina Buljubašić od ljeta 2016. godine obavlja funkciju direktorice FK Sarajevo

Jedno ime je veoma zanimljivo i poznato našoj javnosti. Riječ je o Krunoslavu Jurčiću, bivšem trofejnom treneru zagrebačkog Dinama. 

Drugo ime do kojeg je došao naš portal je relativno nepoznato, ali krajnje interesantno. Radi se o italijanskom stručnjaku Gabrieleu Cioffiju, koji se trenutno nalazi na klupi engleskog tima Crawley Town

Cioffi je trenersku karijeru počeo u Carpiju, bio je pomoćnik u Birminghamu legendarnom Gianfrancu Zoli, a jedan dio je kao trener proveo i na Bliskom istoku. 

Kako saznajemo, ova dva posljednja imena su želje direktorice Buljubašić, koja je u pregovorima s njima i njihovim menadžerima, a više detalja će se znati posljednjih dana ove godine. 

Sarajevo je prvi dio prvenstva završilo na prvom mjestu na tabeli BH Telecom Premijer lige. 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije