FK Sarajevo uručio otkaz Musemiću, ali ga nisu uspjeli ostaviti bez skoro 50.000 KM

A. S.
FK Sarajevo uručio otkaz Musemiću, ali ga nisu uspjeli ostaviti bez skoro 50.000 KM
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Husref Musemić više nije trener FK Sarajevo

Zemljotres na Koševu još traje. Navijači Fudbalskog kluba Sarajevo su u šoku, kao i sam trener Husref Musemić, koji je dobio otkaz, a čelnici su mirne savjesti, po ko zna koji put, otjerali najtrofejnijeg trenera u historiji Bordo tima. 

Bomba s Koševa: Husref Musemić više nije trener FK Sarajevo!

U ponedjeljak 2. decembra 2019. godine u poslijepodnevnim satima održana je hitna sjednica Upravnog odbora Fudbalskog kluba Sarajevo na kojoj je donesena odluka da se Husref Musemić, razrješava funkcije šefa stručnog štaba.

U klubu su se ušutjeli želeći da sve prođe bez većih potresa, no navijači su odmah počeli ispaljivati otrovne strijelice prema Titovoj 38b, a Musemić hladno kazao "navikao sam da me smjenjuju kada sam prvi ili drugi", uz poneku suzu, iako i on zna, ali neće da javno prizna, da su ga u subotu protiv Želje (1:3) izdali oni kojima je najviše vjerovao - pojedini igrači.

Sarajevom će još proteći Miljacke, ali se Husref neće odreći ljubavi prema voljenom klubu. Oni koji ga bolje poznaju, sjetit će se Husrefovih riječi iz bolesničke postelje kada mu je život visio o koncu - "Volim Sarajevo, više od svog života".

A to isto Sarajevo, tih nekoliko klupskih uhljeba koji godinama odlučuju o njegovoj i drugim ljudskim sudbinama, u ponedjeljak su mu, na kratko, izvadili stent iz srca koji mu je u maju 2013. godine ugradio dr. Mirsad Kacila na KCUS-u i spasio mu život.

Husref Musemić je dobio otkaz i po ko zna koji put je otjeran s klupe koju najviše voli. No, to nije najgore što je saznao. 

Kako portal Radiosarajevo.ba nezvanično saznaje Upravni odbor FK Sarajevo je, uz razrješenje dužnosti, donio odluku da Musemiću umjesto zaslužene otpremnine pokušaju dati šest plaća.

Musemiću je prema posljednjem ugovoru mjesečno na račun u banci znalo "leći" skoro 14.000 maraka, uz bonuse za pobjede u Europi i ostalo, što znači da je uz otkaz trebao biti "kraći" za skoro 50.000 KM, što bi bio još jedan dodatni "šamar" za najtrofejnijeg trenera. 

Nakon smjene Musemića oglasio se bivši veliki igrač Želje

Tim povodom oglasio se i bivši veliki igrač gradskog rivala Fudbalskog kluba Željezničar Bulend Biščević koji je na svom Facebook profilu napisao:

Husref je nakon "odbijanja" ucjene Upravnog odbora koja je do njega došla, tražio da mu se isplati uredna otpremnina koja mu pripada s potpisanim ugovorom na početku nove sezone. Sve se to desilo dan nakon poraza od Željezničara (1:3) na Koševu.

Kako Radiosarajevo.ba saznaje, Musemić će tako prema tom ugovoru dobiti od FK Sarajevo 130.000 maraka otpremine, umjesto 84.000 KM kako su u klubu bili planirali.

Husref Musemić, dan nakon otkaza: Srce mi se slomilo, zaplakao sam

Čime sam ja ovo zaslužio!? Zašto se sve ovo meni dešava? I vjerujte mi, nisam mogao više i zaplakao sam.. Srce mi se slomilo, i suza je sama krenula. Iskren sam i moram to kazati. Zašto da se lažemo i kažemo - sve je ok, kada nije. U ponedjeljak 2.

Naravno, ne bi za tih 50.000 KM Musemić bio bogatiji ni siromašniji, ali je to dovoljan dokaz koliko klub mislio o svojim najboljim "sinovima", a Husref je bio takav, bez obzira na to što i danas ima onih koji mu zamjeraju što je 1985. godine napustio FK Sarajevo i otišao u beogradsku Crvenu zvezdu. 

Neko će sinoć nakon protesta navijača i više stotina Hordi zla, od mudriji kazati - "Vratit će se, Husref..." I hoće... 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije