Treneri i Premijer liga BiH: Dobili posao ovog ljeta, a već su bivši

Radiosarajevo.ba
Treneri i Premijer liga BiH: Dobili posao ovog ljeta, a već su bivši
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Slobodan Krčmarević

Sedam kola je odigrano, a već pet trenera u Premijer ligi Bosne i Hercegovine dobilo je otkaz. Od toga su četiri trenera dobila posao ovog ljeta. Zvuči pomalo nevjerovatno, ali je istinito.

Prvi je stvari pokupio Slobodan Krčmarević, trener koji je došao ovog ljeta u Željezničar, ekipu s Grbavice vodio je u svega dva kola nove sezone Premijer lige Bosne i Hercegovine. Nakon poraza od Čelika u Zenici shvatio je da su Plavi prevelik zalogaj za njega, spremio se i produžio dalje... Bilo je to 30. jula 2018. godine. Njega je na klupi zamijenio Odović.

Samo dan kasnije promjena u Slobodi. Ekipu iz Tuzle početkom sezone preuzeli su Admir Smajić i Milenko Bošnjaković. Nakon što je sredinom jula otišao Smajić, posljednjeg dana sedmog mjeseca smijenjen je i Bošnjaković, a na klupu ekipe s Tušnja sjeo je Zlatan Nalić. Zanimljivo je da je na početku priprema otakz dobio bivši trener Željezničara i Radnika - Slavko Petrović.

Nije se dugo čekalo na novu smjenu. Otkaz je 11. augusta dobio Ante Miše. Podsjetimo, Miše je sjeo na klupu aktulenog prvaka BiH - Zrinjskog 12. juna. Miše je zamijenio Blaža Sliškovića, a Mostarac se na klupu Plemića vratio nakon odlaska Ante Miše.

Četvrti, zasad, je Boris Pavić. Pavić je otkaz dobio, a da nije upisao poraz u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Njegov Široki Brijeg upisao je tri remija, identičnim rezultatom 0:0 u posljednje četiri utakmice, a danas je objavljena informacija kako je "bivši".

Vrijedi dodati da je otkaz dobio i Nermin Šabić. On je u sezonu ušao kao trener Mladosti, a na klupu ekipe iz Doboja kod Kaknja sjeo je 11. aprila 2018. godine. Njega je na klupi zamijenio Adnan Zildžović. Od 12 trenera, već pet je dobilo otkaz u Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a odigrano je svega sedam kola, odnosno nepuna dva mjeseca fudbala.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije