Trener Zmajeva pojasnio zbog čega Semir Štilić nije dobio poziv selektora Bajevića

A. S.
Trener Zmajeva pojasnio zbog čega Semir Štilić nije dobio poziv selektora Bajevića
Foto: Radiosarajevo.ba / Semir Štilić i Rusmir Cviko

Vjerujemo da nije bilo istinskog navijača u Bosni i Hercegovini koji nije bio jučer iznenađen da se na spisku selektora Duška Bajevića za meč baraža za duel sa Sjevernom Irskom nije našlo ime najboljeg igrača BH Telecom Premijer lige Semira Štilića

Bajević objavio spisak: Evo na koje Zmajeve računa u baražu

Nakon ovog susreta u slučaju pobjede, 31. marta naš tim će se sastati sa boljim iz duela Slovačka-Republika Irska. Selektor naše zemlje Dušan Bajević danas je uputio pozive igračima na koje računa za ove utakmice. Na spisku je 29 imena a Bajević smatra da su u ovom trenutku to naši najbolji igrači.

Nogometaš Željezničara je bez dileme prvo ime našeg nogometa, ali ni to nije bilo dovoljno da zvijezda tima s Grbavice dobije poziv selekotra Bajevića za dva, nadamo se, važna duela u baražu za plasman na Europsko prvestvo. 

Odgovor smo potražili u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine, a sagovornik nam je bio "desna ruka" selektora Bajevića, Rusmira Cvike, trenera u A timu našim Zmajeva. 

Cviko, koji je u svojoj nogometnoj karijeri nosio dres Sareajeva i Željezničara, odlično poznaje Štilića, za kojeg ima samo riječi hvale. 

"Mi, u Nogometnom savezu BiH, znamo da je Štilić veliki igrač i nogometni velemajstor. No, kada smo birali kandidate za utakmicu protiv Sjeverne Irske, pa i kasnije, za vjerujemo duel protiv boljeg iz meča Slovačka - Republika Irska, gledali smo specifičnost utakmice. Štilić ima 33 godine, a na poziciji veznog reda imamo igrače poput Pjanića, Cimirota, Miloševića, Lončara, Gojaka... Svi su oni u prednosti u odnosu na Semira", priča Cviko za Radiosarajevo.ba.

Cviko je za Štilića kazao da je ozbiljan igrač koji uvijek može da igra za Zmajeve.

Odgođena prodaja ulaznica za utakmicu BiH-Sjeverna Irska

Novi datum prodaje ulaznica biće naknadno objavljen

"Ako bi ikome bilo drago, bilo mi meni da je Štilić tu, na spisku. Znam da i drugi u stručnom štabu isto razmišljaju. Niko ne spori njegove kvalitete. Igrao je vani, ima to iskustvo koje je potrebno, ali Semir u Premijer ligi igra puno lakše kući. Evidentno je njegovo iskustvo, da znanjem odskače u odnosu na mnoge i da mnogo lakše igra. Iskreno, bila je i dilema do samog kraja, a Rahmaović je iz Sarajeva na kraju dobio prednost, najviše iz razloga zbog godina. Štilić treba znati da na njega uvijek računamo, ali da je, kako sam već rekao, presudila specifičnost utakmica baraža. On, nije otpisan i pratit ćemo njegove igre", kazao je Cviko za naš portal.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije