Željo slavio u derbiju: Majstorija Štilića kao poklon uz natkrivanje istočne tribine

Radiosarajevo.ba
Željo slavio u derbiju: Majstorija Štilića kao poklon uz natkrivanje istočne tribine

U derbiju 22. Kola Premijer lige BiH, fudbaleri Željezničara savladali su Tuzla City 1:0. Susret je odigran u lijepom ambijentu, čemu je doprinos dala tek natkrivena istočna tribina Grbavice, a na terenu je dominirao najbolji igrač Željezničara Semir Štilić.

Osim brojnih majstorija, Željin kapiten je postigao i jedini gol na utakmici u 50. minuti: Štilić je velemajstorski izveo slobodan udarac s više od 20 metara i savladao Fejzića.

Bila je to nagrada za dobru igru 'Plavih' koji su bili bolji rival na terenu i mogli su zabilježiti i ubjedljiviji trijumf da su Štilić, Veselinović, Sadiković, Lendrić bili precizniji pred golom protivnika.

Doduše, nekoliko minuta prije kraja gosti su tražili penal nakon duela Stevanovića i Crnkića, ali je pištaljka sudije Topalovića ostala nijema. Tuzlaci su žestoko protestvovali, a njihov trener Elvir Baljić dobio je žuti karton.

Pobjedom u derbiju Željezničar je ostao najbliži pratilac lideru Sarajevu nakon što su završene dvije trećine Lige 12: Gradske rivale dijele 3 boda uoči posljednjih 11 kola

U drugoj utakmici odigranoj u nedjelju navečer – Široki Brijeg i Zrinjski su u komšijskom derbiju podijelili bodove (1:1).

Rezultati by SofaScore

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije