Oranica na Tušnju: Sloboda bolja u derbiju začelja, trener Čelika izazvao incident

Fena
Oranica na Tušnju: Sloboda bolja u derbiju začelja, trener Čelika izazvao incident

Fudbaleri tuzlanske Slobode prekinuli su niz od 13 utakmica bez pobjede, nakon što su na Tušnju, u susretu 22. kola Premijer lige BiH, pobijedili ekipu zeničkog Čelika rezultatom 2:1 (2:0).

Susret je odigran po hladnom vremenu i na teškom, blatnjavom terenu, a igrači oba tima uložili su maksimum napora i truda da publici prikažu borbenu i zanimljivu utakmicu.

Sloboda je povela već u 4. minuti. S lijeve strane Beganović je ubacio na "peterac", najbolje se snašao Amer Bekić koji je glavom poslao loptu u mrežu za 1:0.

U 25. minuti proigravanje Samira Bekrića i Abida Mujagića zamalo da rezultira drugim pogotkom, ali je golman gostiju Bojan Pavlović sjajno zaustavio loptu.

Sloboda je povećala prednost u 35. minuti, a prethodno je Emir Han Topcu, po mišljenju pomoćnog sudije, skrivio "penal" u duelu sa Mujagićem. Siguran s "bijele tačke" bio je Amer Bekić za 2:0.

Na poluvremenu utakmice desio se incident, a u glavnoj ulozi bio je trener zeničkog tima Umit Ozat, koji je utakmicu pratio sa tribina jer nije dobio licencu za vođenje ekipe. Nakon sukoba s gledaocima koji su mu navodno psovali, Ozat je polio vodom navijače Slobode zbog čega je morao napustiti svečanu ložu.

U nastavku su Zeničani zaigrali bolje i smanjili golom Crničkog. Rezultat se do kraju nije mijenjao i Sloboda je bodovni saldo povećala na 21 bod, dok je Čelik ostao na 17. U drugoj subotnjoj utakmici Radnik je u Bijeljini deklasirao Zvijezdu 09 rezultatom 5:1.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije