Iz NSBiH za Radiosarajevo.ba objasnili scenarij prekida Premijer lige zbog koronavirusa

A. S.
Iz NSBiH za Radiosarajevo.ba objasnili scenarij prekida Premijer lige zbog koronavirusa
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Čeka se nastavak Premijer lige BiH

U Bosni i Hercegovini će se ovoga vikenda igrati BH Telecom Premijer liga i ostala takmičenja ispred elitnog razreda, i pored toga što je jutros u Banjoj Luci potvrđen prvi slučaj koronavirusa u našoj zemlji, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba iz Nogometnog saveza BiH.

Potvrđen prvi slučaj koronavirusa u BiH!

U Bosni i Hercegovini registrovan je prvi slučaj zaraze virusom korona, potvrđeno je za Srpskainfo. Povodom potvrđenog prvog slučaja zaraze od novog virusa korona (COVID-2019) u Republici Srpskoj, ministar zdravlja i socijalne zaštite RS Alen Šeranić obratiće se javnosti na pres konferenciji danas u Instititu za javno zdravstvo RS u Banjoj Luci.

Informacija iz Banje Luke o prva dva pozitivna slučaja na COVID-19 podigli su sve relevantne insistucije u BiH su na nogama, nakon što je Alen Šeranić, ministar zdravstva u Vladi RS na vanrednoj konferenciji za novinare kazao je da je riječ o sredovječnom muškarcu iz Banje Luke te da je zaraženo i njegovo dijete.

S obzirom na ozbiljnost situacije, kontaktirali smo Nogometni savez Bosne i Hercegovine, jer su nas zanimali scenariji kako može doći do prekida prvenstva u BiH.

„Tek kada država proglasili vanredno stanje zbog epidemije koronavirusa, tada bi se sastao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH i donio odluku. Naravno, poslušali bi preporuku i prvenstvo prekinuli“, kaže izvor iz NSBiH za Radiosarajevo.ba.

On dodaje da će NSBiH pratiti situaciju i preporuke nadležnih institucija i u skladu sa biltenom i brojem oboljelih od COVID-19 donositi odluke.

„Ako bi se dogodilo da imamo veći broj zaraženih, kao što je slučaj u Italiji, tada bismo sigurno donijeli odluku da jedan dio utakmica bude odigran pred praznim tribninama, kao u Seriji A“, dodao je on.

Podvukao je i zanimljiv slučaj iz Švicarske.

„S druge strane, u Švicarskoj su prekinuli prvenstvo na tri sedmice. Tako da i mi u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine možemo donijeti istu ili sličnu odluku, ako se poveća broj oboljelih. A čelnici NSBiH će svakako pratiti sve aktivnosti nadležnih institucija i na vrijeme informirati klubove, ali i sve navijače“, dodao je izvor iz Nogometnog saveza BiH za Radiosarajevo.ba.

Ovog vikenda se igra 22. kolo BH Telecom Premier liga BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije