Počele pripreme Željezničara: Štilić kapiten, Osim se dotaknuo trenera Sarajeva

Radiosarajevo.ba
Počele pripreme Željezničara: Štilić kapiten, Osim se dotaknuo trenera Sarajeva
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Plavi obavili prvi trening u 2020.

Pripreme Fudbalskog kluba Željezničar počele su danas okupljanjem igrača na Grbavici.

Na današnjoj prozivci pojavilo se i jedno novo ime Edvin Cimirotić, koji je upisao dva nastupa za juniorsku reprezentaciju Bosne i Hercegovine.

Željezničar će odigrati sedam utakmica do nastavka Premijer lige BiH

Ekipa Fudbalskog kluba Željezničara će pripreme za naredni dio sezone početi u srijedu u 12 sati kada će obaviti trening na Grbavici, objavljeno je na zvaničnoj stranici tima s Grbavice. Plavi će u srijedu započeti pripreme za proljetni dio sezone. Stručni štab će prvo obaviti prozivku, a potom će ekipa odraditi trening na Grbavici.

Do sada je Cimirotić bio član omladinskog pogona Stuttgarter Kickersa iz Njemačke.

Nakon odlaska Sulejmana Krpića, određen je i novi kapiten Plavih, a to će od danas biti Semir Štilić.

Predstavnicima medija obratili šef stručnog štaba Amar Osim i kapiten Semir Štilić, piše SCSport.

U uvodnom obraćanju Osim se dotakao odlaska Sulejmana Krpića, koji karijeru nastavlja u Južnoj Koreji:

“Nemamo mi 15 miliona eura budžet da možemo dati četiri miliona za igrača. Ni tada ne bi mogli biti sigurni da će dostojno zamijeniti igrača koji je dao 15 golova. Nemam odgovor na to pitanje. Vrijeme će pokazati da li smo mi kompenzirali njegov odlazak. Lendrić ne može igrati Kup”.

Na ptanje da li je postojeći spisak igrača konačan, Osim je kazao:

“Neki igrači su se vratili s posudbe. Imamo Ermina Zeca koji nije bio dugo tu. Kad bi on bio tu češće nego sto je bio, mi ne bi imali toliko problema. Kako se Zec bude ponašao, morat ćemo neke stvari raditi ili ne raditi. Ako ne mogne igrati, morat ćemo dovesti neke igrače. Sačekat ćemo par dana, prelazni rok još traje. Imamo još nekoliko dana da vidimo”.

Semir Štilić je govorio o preuzimanju kapitenske trake:

“Svakako da su želje bile da ovakav bude moj povratak u Želju. Radio sam čitav život da postignem nešto ovakvo. Kapitenska traka je dodatna odgovornost i mislim da mogu donijeti puno ekipi u budućnosti. Sigurno da je titula ogromna želja. Dugo nije Željo osvojio titulu i uraditi ćemo sve da je donesemo na Grbavici. Mnogo je faktora koji utječu na to, a mi ćemo uraditi ono što je do nas. Hoće li biti dovoljno, vidjećemo na kraju”.

Zatim je Osim govorio o igračkom kadru i konkurenciji u PLBiH:

“Djeluju li dobro ili ne, to je pokazala prva polusezone. Ne vidim da su protivnici doveli Grealisha, Iniestu, Teveza… Da se mi moramo sada pojačavati da bi bili konkurentni. Pokušat ćemo se dodatno popraviti jer smo se u zadnjih godinu popravljali. Ako to nastavimo, imamo se čemu nadati. Navika smo se jedni na druge, a mislim da nikom nije bilo u cilju da previše mijenja ekipu sada. Ekipa koju smo imali nije bila loša i uz neko uigravanje mozemo biti bolji. Igrači koje su ostali doveli su dobri, ali je pitanje hoće li pomoći odmah”.

Na pitanje o igračima kojima ističu ugovori, a ne žele ga produžiti, Osim je kazao:

“Dat ćemo priliku drugim igračima. To znači da ti igrači ne vide sebe kao dio nekog projekta. Takvi igrači i ljudi nam ne trebaju”.

O promjeni trenera u redovima gradskog rivala je rekao:

“Može to biti naša prednost, ali se može desiti da novi trener donese novu energiju i kvalitet koji je negdje čučao. Ni ovaj što je otišao nije tu bio bezveze, a ni ovaj nije došao bezveze. Vidjećemo hoće li biti to nešto što će donijeti prevagu ili nešto drugo. Mi se nadamo da će im trebati vremena za upoznavanje”.

O izboru Antalije za mjesto priprema je konstatovao:

“Nismo imali puno izbora. Ne znam puno mjesta gdje je teren sličan ovim terenima koji će biti u prva dva kola. Isplati li se igrati na takvim terenima? Šta ćemo za ostalih 12 kola kada će biti bolji tereni? Imamo tu i Štilića koji nije navikao na takve terene, ali svi mi smo većinu karijera igrali na terenima kao što su u Ugljeviku, Bijeljini…”

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije