Amar Osim na konferenciji za medije napao čelnike Zrinjskog

Radiosarajevo.ba
Amar Osim na konferenciji za medije napao čelnike Zrinjskog
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Amar Osim na konferenciji za medije napao čelnike Zrinjskog

Željezničar nije uspio da se iz Mostara vrati neporažen. Tim s Grbavice je do 81. minute imao 1:1, ali su u finišu poklekli - bolje kazati nadigrao ih Petar Kunić.

Trener Plavih Amar Osim je na konferenciji za medije nakon utakmice, u kojoj je Zrinjski pobijedio sa 2:1, istakao da je susret odigran u katastrofalnom terminu i na katastrofalnom terenu. 

Veliki bh. derbi pripao Zrinjskom: Kunić srušio Želju pod Bijelim brijegom

Nogometaši Zrinjskog u derbiju kola sa 2:1 pobijedili su Željezničar. Oba gola za bivšeg prvaka Bosne i hercegfovine postigao je Petar Kunić, u 36. i 81. minuti. Igrala se 36. minuta kada je mrežu Plavih prvi put pogodio Kunić. Ibanez je ubacio loptu iz kornera, Gojković je šutirao glavom, a Kunić zatresao mrežu Erića.

"Derbi je odigran u katastrofalnom terminu i na katastrofalnom terenu. Totalno nedostojnom derbija. Kažem da bi se neko trebao pobrinuti da to tako više ne bude pogotovo kada igraju dvije ekipe koje su najtrofejnije u našoj državi", rekao je Osim nakon utakmice.

Osim je istakao da se ne može složiti da je Željezničar igrao loše.

“Nismo igrali protiv, ne Stupčanice, nego Moščanice. To je jedan simpatični klub iz Sarajeva, da kažemo da smo slabo igrali. Ljudi su prvaci bili četiri puta u posljednjih šest godina. Bez obzira što im je falilo igrača, što su bili u krizi. Jako su dobra ekipa i dobar klub”, istakao je Osim.

Osim je nakon toga uputio kritiku domaćinu.

"Ti napraviš sr*nje od utakmice jer igraš u Mostaru na 28 stepeni na terenu koji je ljiga. Jest kritika Zrinjskom, moraju imati bolji teren, a to što prave reflektore, to je nesreća", dodao je Osim. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije