Amar Osim iskreno: TV prijenosi utakmica su nam naopaki, to niko ne gleda

Radiosarajevo.ba
Amar Osim iskreno: TV prijenosi utakmica su nam naopaki, to niko ne gleda
PrtScr / Amar Osim tokom gostovanja na BHT-u

Amer Osim, menadžer Fudbalskog kluba Željezničara, sinoć je gostovao na BHT-u u sportskoj emisiji  koja je posvećena BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Osim je s timom s Grbavice u nedjelju ostvario prvu pobjedu na klupi Želje u duelu protiv Mladosti (2:1). Plavi su tako ostvarili trijumf nakon skoro pet mjeseci.

Osim je tokom gostovanja iznio nekoliko kritika, a najzanimljivija je bila ona o TV prijenosima utakmica Premijer lige.

“Vidjeli ste jučerašnje utakmice koje su bile na televiziji… Kao dva različita sporta. Da se ne lažemo… Niste me zbog toga zvali, ali mora se o tome pričati”, rekao je Osim.

Trener Željezničara je uporedio kvalitet Premijer lige nekada i sada.

“Imamo dva strašna terena, ali imamo i terene koji su gori nego ikada. I dalje se dešavaju greške sudija koje se ne bi smjele dešavati. Publika ne prati nešto. TV prijenosi su naopaki, ima ih više ali su na nekakvim televizijama koje niko ne gleda…”, raspričao se Osim.

Amar je nastavio:

“Svi klubovi su dobili neke pare za prskalice i mislim da bi svi ovi tereni bili bolji kada bi se zalili. Lopta bi brže išla, ne bi bilo “džombi” po terenu, utakmice bi bile drugačije. Ne znam u čemu je problem, to bi delegat možda trebao riješavati…”.

Pogledajte kompletno gostovanje trenera Željezničara:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije