Veliki preokret na Grbavici: Željo pobijedio nakon pet mjeseci

Radiosarajevo.ba
Veliki preokret na Grbavici: Željo pobijedio nakon pet mjeseci
Foto: Admir Kuburović / Radiosarajevo.ba / Detalj sa meča Željezničar - Mladost / Mart, 2019.
U okviru 21. kola PLBiH, FK Željezničar je večeras na stadionu Grbavica ugostio ekipu Mladosti iz Doboj-Kaknja i slavio rezultatom 2:1.

Na travnjaku Grbavice od prve minute zaigrali su ovi nogometaši:

ŽELJEZNIČAR: Kjosevski, Sipović. Bogičević, Stevanović, Pavić, Šabanadžović, A. Zec, Ramović, Veselinović, Hajrdarević, Zajmović. Na klupi su: Fejzić, E. Zec, Mujezinović, Stanić, Sadiković, Rodin, Klepač. 

MLADOST: Velić, Nikolić, Horić, Wellbeck, Guzina, Arežina, Anđušić, Bojo, Asani, Atajić, Isaković. Na klupi su: Bukvić, Hreljić, Fanimo, Muslimović, Marković, Biber, Dragutinović.

Željezničar je tokom prvog poluvremena imao više od igre i konstantno napadao, ali su napadi domaćih završavali uglavnom sa bezuspješnim pokušajima glavom.

Gosti iz Doboj Kaknja su također igrali otvoreno i imali boljje prilike, a već u 4. minuti mogli su doći do prednosti. No, udarac Boje krajnjim naporom zaustavio je Kjosevski.

Tokom 14. minute susreta protiv Mladosti, najvatreniji fanovi na Jugu priredili su pirotehnički spektakl.

U 29. minui Mladost dolazi do vodstva. Arežina je započeo napad i dodao do Atajića koji na drugoj stativi pronalazi Guzinu, a napadač Mladost sa dva metra šalje loptu u mrežu.

Nakon primljenog gola Željezničar je svim snagama krenuo u napad, a u posljednjih 15 minuta imao je i igrača više nakon isključenja Welbecka. No, napadači plavih nisu uspjeli pronaći put do mreže, mada su imali nekoliko dobrih prilika. 

Iako su tokom cijelog poluvremena imali gromoglasnu podršku navijača, nogometaši Željezničara na odmor su ispraćeni zvižducima.

 U drugom poluvremenu, igrači Željezničara su krenuli ofanzivno prema golu gostiju iz Doboj-Kaknja.

Ofanzivna igra Željezničara krunisana je u 57. minuti utakmice kada su Plavi postigli gol za izjednačenje na Grbavici.

Strijelac je bio Mladen Veselinović, koji je glavom pogodio mrežu gostiju nakon sjajnog centaršuta Stevanovića.

U 69. minuti Željo stiže do vodstva.

Odlično se bivši reprezentativac BiH Ermin Zec snašao u gužvi i svojim udarcem lopti pronašao put do mreže Mladosti za preokret Plavog tima.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao te je Željezničar upisao prvu pobjedu nakon pet mjeseci u Premijer ligi BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije