Trener slavnog kluba iz Francuske zabranio igračima da poste

4
Radiosarajevo.ba
Trener slavnog kluba iz Francuske zabranio igračima da poste
Foto: EPA-EFE / Pascal Dupraz, dok je bio trener Toulousea, 2017. godine

Trener francuskog velikana Saint Etiennea Pascal Dupraz izazvao je buru u francuskoj javnosti nakon što je svojim igračima zabranio da poste tokom ramazana jer smatra kako to utječe na njihove treninge, a onda i na predstave koje pružaju na terenu.

Deseterostruki prvak Francuske trenutno se nalazi u grčevitoj borbi za opstanak i svaki bod mu je ključan, a Dupraz smatra kako post negativno utječe na njegove igrače.

Boubacar Fall, Saidu Sow, Zaydou Youssouf, Adil Aouchiche, Ryad Boudebouz, Bilal Benkhedim, Sada Thioub, Romain Hamouma te kapiten Wahbi Khazri poste tokom ramazana.

Pas Zigi koji je tražio ljude pod ruševinama u Turskoj se priključuje potrazi za nestalom Dankom (2)

Pas Zigi koji je tražio ljude pod ruševinama u Turskoj se priključuje potrazi za nestalom Dankom (2)

To je devet fudbalera, od čega je šest standardnih u prvih 11. Dupraz post vidi kao jedan od uzroka loše igre u prošlom kolu, kada je St. Etienne izgubio od Lorienta 6:2.

Najviše kritika je dobio kapiten Khazri, kojem je Dupraz rekao da mora biti njegova desna ruka u donošenju bitnih odluka za ekipu, prenosi Index.

St. Etienne danas igra domaću utakmicu protiv Bresta u 32. kolu Ligue 1, a trenutno se nalazi na 18. poziciji s 27 bodova. To je pozicija koja na kraju sezone vodi u play-off protiv ekipe iz Ligue 2. Ispred St. Etiennea su Clermont s 28 bodova te Lorient s 31 bodom.

     

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije